banner564

Önemli bir iddia

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı, Türkiye’de 1 milyona yakın insanın oy kullanma hakkına sahip olmadığını savundu

Önemli bir iddia
banner598
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Şu an yaklaşık 1 milyona yakın insan maalesef oy kullanabilme hakkına sahip değil. Çünkü seçmen listelerinde yer almıyor" dedi.

ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen "Seçim Güvenilirliği ve Teknolojik Çözümler" konulu toplantıda konuşan Halıcı, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Hiçbir zaman bu kadar kuşkunun olduğu, bu kadar çok korkunun olduğu dönem herhalde yaşanmadı. Çünkü Türkiye'de köklü bir değişiklik, köklü bir geriye gidiş ve ne olacağını bilmediğimiz bir gelecek kuşkusu içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önünde 3 seçimin bulunduğunu anımsatan Halıcı, "Bu 3 seçim öncesinde böyle bir değişikliğin olabilme umudu veya bu değişikliği bekleyen kesimlerde bir moral durumu, bence Türkiye'nin çok yararına olmuştur" diye konuştu.

 

Sandığa karşı kuşku

Bütün bu itirazlar karşısında hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sandığı işaret ettiğine değinen Halıcı, ancak kamuoyunda sandığa karşı bir kuşkunun bulunduğunu ileri sürdü.

Seçimde kullanılan yazılıma bir müdahalenin söz konusu olup olmayacağı konusunda kuşkular bulunabileceğini aktaran Halıcı, yazılım üzerinde bir oynama yapılabilmesinin mümkün olduğunu ileri sürdü. Halıcı, bunları önlenebilmesi için hem kullanılan ağın yapısı hem de yazılımın uzmanlar tarafından kontrol edilmesi ve denetlenmesinin sağlanması konusunda önerilerin yapıldığını söyledi.

Bu yaklaşımın hatalı ve riskli olduğunu savunan Halıcı, "Yazılım çok uzun kodlardan oluşabilir, gözden kaçan bir nokta olabilir. Sonuçta o yazılımın bulunduğu yere fiziki bir müdahale yapılıp yapılmayacağı konusunda bile bir garanti yok" değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 03:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474