banner564

BDP'li Milletvekilleri Mardin'de

Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mardin'in ilçelerini ziyaret etti.

BDP'li Milletvekilleri Mardin'de
banner598

Mazıdağı, Derik, Kızıltepe, Nusaybin'i gezen milletvekilleri, halka hitap etti.

BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türk, Yıldırım ve Irmak'ın tahliye edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

"Özgürlük, çalışmamızda, birlikteliğimizde ve elimizdedir" diyen Türk, "Biz her seçimi Kürt halkı için referandum olarak görüyoruz. Bu inançla çalışıyoruz. Amacımız belediye başkanlığı veya birini parlamentoya gönderip parlamenter yapmak değildir. Amacımız, Kürt halkının sesini, kimliğini dünyaya duyurması ve haklarını kabul ettirmesidir" şeklinde konuştu.

 

Altıncı Dicle olacak

5 milletvekilinin tahliye edildiğini hatırlatan Irmak ise 6. kişinin Hatip Dicle olacağını ileri sürdü.

Yıldırım da Nusaybin'in tarih boyunca hep değerlerine sahip çıktığını belirterek, "Biz acınızı, birlikteliğinizi her gün içimizde hissediyoruz. Size layık olmamız için canımızı bu yolda harcamamız bile azdır. Büyük olan, vekil olan, belediye başkanı olan bizler değiliz, sizlersiniz. Bizler sizin köleleriniz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 03:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474