banner564

Almanya’da bir kişi öldü

Dünyada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı

Almanya’da bir kişi öldü
banner598
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da yürüyüş düzenlendi.
Birleşik Krallık'ın farklı bölgelerinden Londra'ya gelen binlerce kamu ve özel sektör çalışanı, işçi sendikaları üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve emekliler, yürüyüş öncesinde Londra'nın Clerkenwell bölgesinde toplandı.
   İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de Clerkenwell'e gelerek, yürüş başlamadan katılımcılara seslendi. Corbyn, burada yaptığı konuşmada, Ulusal Sağlık Hizmetleri'nde (NHS) yaşanan sorunlar, iş yerlerinde yaşanan ırkçı olaylar, sendikaların çalışmaları ile İşçi Partisi'ndeki gelişmelere değindi.
Son 50 yıldır ilk defa 1 Mayıs etkinliğine katılan ilk İşçi Partisi lideri olan Corbyn, 1 Mayıs'ı uluslararası bir dayanışma günü olarak tanımlayarak, bugünün, "işçilerin bazı şeyleri değiştirebilme gücüne sahip olduğunu kavrama günü" olarak nitelendirdi. 

Almanya’da olaylar

   Almanya'da ülke çapında kutlanan 1 Mayıs etkinlikleri sırasında aşırı sağcılarla, solcu gruplar ve polis arasında olaylar meydana geldi. 
   Bad Segeberg kentinde çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.
   Polisin yaptığı açıklamaya göre, kentte önceki akşam geç saatlerde başlayan kutlamalar sırasında, çeşitli gruplar arasında meydana gelen çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti. Polis, hangi grupların çatıştığı ve ölen kişinin kimliği hakkında ise bir açıklama yapmadı. 
    Zwickau kentinde de aşırı sağcılar Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ın konuşma yaptığı mitingi dağıtmaya çalıştı. 
Mitingin, aşırı sağcılara müdahale eden polisin koruması altında sürdürüldüğü ve bir şiddet olayının meydana gelmediği belirtildi. Mitingi dağıtmaya çalışan aşırı sağcılar, taşıdıkları pankartlarda,Almanya'daki camilerin yasaklanmasını istedi. 

Paris’te tören

   Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'ne üye 400 kişi,1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, ulusal halk kahramanı Jeanne d'Arc’ı anmak için başkent Paris'teki Pyramides Meydanı'nda alternatif bir tören düzenledi. Törene FN'nin Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Bruno Gollnisch, Marie-Christine Arnautu et Mireille d’Ornano'nun da katılması dikkati çekti. 
    Törende konuşan Jean Marie Le Pen, "FN lideri ikinci turda ya da belki de ilk turda elenecektir" dedi. FN'nin ülkedeki ulusal mücadelenin önemli bir sembolü olduğunu söyleyen Le Pen partide birlik çağrısı yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473