banner564

Bakü’de su şehri

Yurtdışına çıkmadan Venedik'i geziyorlar

Bakü’de su şehri
banner598
Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'nün en büyük parkı Bulvar Parkı'ndaki 'Küçük Venedik Su Şehri' ziyaretçilerine yurtdışına çıkmadan mini İtalya gezisi yaptırıyor. Hazar Denizi sahilinde bulunan mini şehir, su kanalları, mimarisi, restoranları ve Venedik'ten gelen gondolları ile şehre gelen turistlerin başlıca uğrak mekanlarından biri.
Ziyaretçiler, parkta temizliği ile kendisine celbeden Venedik şehirciğini gondolla gezerken İtalyan mimarisinin eşsiz örneklerini yakından görmenin hazzını yaşıyor. Kanalların kenar süslemeleri, tünel ve köprülerin duvarlarındaki kabartmalar, insanlara Ortaçağ İtalya'sını keşfeden seyyahlar gibi hissettiriyor. Suyun üzerinden adeta kayarcasına hareket eden gondolları kullanan kayıkçıların giydikleri İtalyan milli kıyafetleri ise hiç bir ayrıntının atlanmadığını gösteriyor. 
Yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip olan Küçük Venedik Su Şehri içerisindeki restoranlar ve kafelerin tasarımı her ne kadar İtalyan olsa da ağırlıklı olarak Azerbaycan ve diğer dünya mutfaklarının lezzetlerini sunuyor. Her ziyaretçinin kendi damak zevkine uygun tatları rahatlıkla bulabileceği restoranlar, eşsiz deniz manzarasıyla da müşterilerine görsel zevk sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474