banner564

Örgütlerle görüştü

Diyarbakır'da düzenlenen mitinge katılan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamladı

Örgütlerle görüştü
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da düzenlenen mitinge katıldı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
AK Parti'nin mitingi dolayısıyla Diyarbakır'da bulunan Davutoğlu ile bir otelde düzenlenen toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, görüşmenin çok verimli geçtiğini vurguladılar.
Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Davutoğlu'nun toplantıda Çözüm Süreci'nin seçim sonucuna bağlı olmadığını ve kaldığı yerden devam edeceğini belirttiğini bildirdi. 
Başbakan Davutoğlu'nun toplantıda Bakanlar Kurulu'nun Diyarbakır'da da toplanabileceğini ifade ettiğini kaydeden Özkılıç, "Bu, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların yerinde çözülmesine büyük katkı sunar. Olumlu geçen toplantıda Başbakanımızın söylemlerini çok samimi buldum" dedi.
Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şehmus Akbaş ise Davutoğlu'nun, Çözüm Süreci'nin devamı noktasındaki kararlılığının kendilerini sevindirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Başbakanımız, dil, din, ve ırk ayrımı yapmaksızın herkese eşit mesafede olduğunu özellikle vurguladı. Çözüm Süreci ile ilgili ifadeleri bizi çok umutlandırdı. İş çevresinin duymak istediği söylemleri dile getirdi. Bakanlar Kurulu'nun Diyarbakır'da da toplanacağına ilişkin değerlendirmesi sivil toplum kuruluşu temsilcilerini mutlu etti."
Toplantıda bölgedeki gelişmelere yönelik değerlendirmede bulunan Davutoğlu'nun, Çözüm Süreci'nde her zaman yapıcı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini aktardığını dile getiren Yokuş, şunları kaydetti:

"Çok önemli ve yerinde tespitleri oldu"
Tesettüre Çağrı Platrofmu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, toplantıda önemli mesajlar verildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Başbakanımızın çok önemli ve yerinde tespitleri oldu. Çözüm Süreci ve Ortadoğu'ya yönelik açıklamaları hem memnuniyet vericiydi hem de tatmin ediciydi. Diğer siyasi partilere yönelik değerlendirmeleri de çok yerindeydi. İslami bakış açısıyla değerlendirmede bulunan ve Müslüman halktan olan Başbakanımızı dinlemek bizi sevindirdi."

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474