banner564

Basına poz verdi

Yeni Zelanda'da 49 kişiyi öldüren terörist Brenton Tarrant mahkemede beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen ‘White Power’ işareti yaptı

Basına poz verdi
banner598

 Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 49 kişiyi öldüren 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı. Mahkemede kefalet talebinde bulunmayan teröristin 2016'yılında toplam 47 gün Türkiye'de kaldığı da ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında iki camiye saldıran terörist Brenton Tarrant, 49 kişiyi öldürdü, onlarca kişiyi de yaraladı. Terörist çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı.
Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde, iki camiye silahla saldıran 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant hâkim karşısına çıkarıldı. 
Terörist mahkemeye beyaz bir kıyafet ve elleri kelepçeli götürüldü.
Kefalet talebinde bulunmadı, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.
Bir sonraki duruşma 5 Nisan'da görülecek. Saldırıyla ilgili biri Avustralya vatandaşı 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.
Teröristin duruşmada eliyle yaptığı işaret ise dikkat çekti. İşaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power, yani "beyaz güç hareketi" olduğu ifade edildi.
Teröristin duruşma sırasında basına servis edilen görüntülerinde yüzü gösterilmedi, bunun mahkeme kararı olduğu belirtildi.

White Power işareti nedir
İşaret parmaklarla W ve P harflerinin oluşturulmasıyla ortaya çıkıyor. İşaret beyaz ırkın üstünlüğünü simgelemek için kullanılıyor. White Power, yani "beyaz güç hareketi" olduğu ifade ediliyor.

Ardern: Silah yasalarımızın değişeceğini söyleyebilirim
Bu arada Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern katliamla ilgili yeni açıklamalar yaptı.
Brenton Tarrant'ın saldırıda 2'si yarı otomatik silah olmak üzere 5 silah kullandığını söyledi. Ardern, teröristin silah satın almak için yasal izninin olduğunu ifade etti, ülkedeki silah yasalarının değişeceğini de vurguladı.
.
Kanlı katil Türkiye’yi ziyaret etmiş
Teröristin geçmişte Türkiye'ye geldiği de belirlendi. Tarrant'ın 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam 47 gün boyunca Türkiye'de bulunduğu tespit edildi. 
Teröristin Türkiye'de bulunduğu süre zarfında görüştüğü kişiler ve nerelere gittiği inceleniyor.
Foto>> Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

Foto> White Power işareti
**

Terör kurbanları anılıyor

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerinde, cuma namazı sırasında 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının ardından katliama tepki gösteren Yeni Zelandalılar, camilerin bulunduğu sokaklarda toplanarak hayatını kaybedenleri anıyor.
Gün boyu ellerinde çiçekler ve pankartlarla bölgeye gelen halk, hayatını kaybeden terör mağdurları için anma etkinlikleri düzenledi.
Hava kararmasına rağmen devam eden etkinliklerde açılan pankartlarda "Yeni Zelanda bu değil", "Irkçılığa ve teröre karşı kazanacağız" şeklinde barış ve dayanışma mesajları dikkati çekti. Çok sayıda kişinin duygu dolu anlar yaşadığı etkinliklerde terör saldırısında hayatını kaybedenler için dua edildi.
Foto>anma
**

Fransa’da aylardır protestolarına devam eden 'Sarı Yelekliler' dün de eylemlerine devam etti

Paris yine karıştı
Fransa’da aylar önce petrol fiyatlarına yönelik zamma karşı başlatılan ancak kısa süre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı eylemlere dönüşen protestolar dün de sürdü.
Fransız halkı o çağrıya kulak vererek başkent ve farklı şehirlerde yeniden sokağa çıktı. Eylemciler Paris sokaklarını bir kez daha savaş alanına çevirdi.
Polisle çatışan göstericiler, ünlü Champs-lysées üzerinde bulunan araçları ateşe verdi, kafeleri yağmaladı.
Göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden polis protestocuları dağıtmak amacıyla tazyikli su kullandı.
Dünkü eylemlerde en az 20 göstericinin gözaltına alındığı ifade edilirken, Fransız medyası Paris'in farklı yerlerinde 31 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473