banner564

Rifat Arşehit  güven tazeledi

CTP, Lefkoşa İlçe Kongresi’ni gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi 

Rifat Arşehit  güven tazeledi
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Lefkoşa İlçe Kongresi’ni gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi.

Yapılan açıklamaya göre; “Barışa, Eşitliğe, Demokrasiye, Adalete, Üretime, Emeğe, Özgürlüğe, Gençlere, Farklılıklara, Katılıma, Dayanışmaya, Doğaya Sahip Çıkıyoruz!” konseptiyle hazırlanılan kongrede mevcut başkan Rifat Arşehit yeniden başkanlığa getirildi.
Yönetim ve disiplin kurullarının da belirlendiği 38. Lefkoşa Olağan Kongresi, KTAMS 50. Yıl Konferans Salonu’nda yapıldı.
CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman ve Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit konuşmalarında ülkedeki demokrasiye sahip çıkan ve insan hakları için neredeyse yarım asırdır çalışan partinin CTP olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak üyelerin onayına sunuldu. Üyeler yönetim ve disiplin kurullarını elektronik ortamda yapılan oylamayla kısa sürede belirledi.

Erhürman, icraatlar hakkında bilgi aldı
Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kongreye hitabında 12 aylık hükümet icraatları hakkında bilgi verdi.
Kıbrıs sorunu ile ekonomik ve sosyal kalkınma hakkında konuşan Erhürman, “Hem halkımızın sosyal ve ekonomik refahını artıracak hem de adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Hükümetteki on iki ayı özetleyen Erhürman, 15 Şubat’ta güvenoyu aldıklarını, Nisan ayında bütçeyi geçirdiklerini, Türkiye’den maddi katkıların o dönemde devreye girdiğini, ardından yerel seçimlerin yaşandığını, Türkiye’de de yaşanan yerel seçimlerin ardından Temmuz ayı itibarıyla TL’nin değer kaybından doğan ekonomik krizle mücadele etmeye başladıklarını aktardı.
Erhürman, sonbahara kadar bu durumla uğraştıklarını, ardından sel felaketi yaşadıklarını, bu süreçler içerisinde uzun erimli mücadele ve çalışma gerektiren konuların da gündemlerinde olduğunu kaydetti.


Arşehit: Seçimlerden başarıyla çıktı
Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ise konuşmasında, zor bir dönemde göreve geldiklerini, geçtiğimiz görev süresinde yaşanan seçimlerin hepsinden başarıyla çıktıklarını vurguladı. 
Kongrede AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofidis de söz alarak bir konuşma yaptı.

Yönetim ve disiplin kurulları belirlendi
Yapılan seçimin ardından İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Baykan Oransel, Cenk Paşa, Hazar Vahip, Mustafa Uygun, Osman Çetinsoy, Özlem Erzen, Serkan Soyalan, Şerife Korucan, Vijdan Hüdaverdioğlu ve Yunus Konaç.
İlçe Disiplin Kurulu ise şu şekilde belirlendi:
Cezar Oransel, Hasan Uzmaner, Nedret Tümkan. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473