banner564

Bugün gömülecek

Eski İsrail Başbakanı Şaron'un cenazesi İsrail Meclisi Knesset'e getirilerek katafalka konuldu

Bugün gömülecek
banner598
 

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenazesi, önceki gün hayatını kaybettiği Sheba tıp merkezinden alınarak dün İsrail meclisi Knesset'in önünde katafalka yerleştirildi.

Şaron'un İsrail bayrağına sarılan tabutu, saat 11.40'da askeri bir araç üzerinde İsrail meclisi Knesset'in önüne getirilerek katafalka kondu. Cenazenin katafalka konulmasının ardından, yanına ve önüne yerleştirilen iki konuşma kürsüsüne gelen iki polis Tevrat okumaya başladı. Cenazenin 4 tarafında İsrail onur kıtasından 4 polis nöbet tutuyor. 

 

Peres çelenk bıraktı

Şaron'un tabutuna ilk olarak İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, 11.55'te gelerek çelenk bıraktı. Peres'in, çelenk bırakırken başına Yahudi kippası takması dikkati çekti.

Katafalk daha sonra İsrail halkının ziyaretine açıldı. İki saat içinde Şaron’un cenazesini 2 bine yakın İsrailli ziyaret etti. Bu arada İsrail meclisinde daha önceden yapılması planlanan tüm toplantılar da iptal edildi.

 

Devlet töreni bugün

İsrail'de Şaron için yapılacak devlet törenini organize eden komitenin önceki gün yaptığı duyuruda, eski başbakanın bugün mecliste yapılacak devlet töreni sonrası defnedileceği bildirilmişti.

Devlet törenine çok sayıda yabancı devlet adamı bekleniyor

Şaron için İsrail meclisinde yapılacak devlet töreni saat 09.30’da başlayacak.

 

Törene sadece davetliler katılacak

Törende, aralarında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcisi ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Jiri Rusnok, Rusya alt meclisi Duma Başkanı Sergey Naryshkin, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Kanada Vatandaşlık ve Göçmen Bakanı Chris Alexander'ın da yer aldığı çok sayıda yetkili ve yabancı ülke temsilcisi hazır bulunacak. Yapılacak törene davetliler dışında kimse alınmayacak.

 

Çiftliğine gömülecek

Tören sonunda Şaron’un cenazesi askeri konvoy eşliğinde, gömüleceği Negev çölündeki kendisine ait Shikmim çiftliğine götürülecek. Şaron burada ikinci eşi Lily’nin yanına defnedilecek.

Şaron ilk eşi Margalit’in 1962'de ölümünün ardından ikinci evliliğini, ilk eşinin kız kardeşi Lily ile yapmış, ikinci eşi de 2000 yılında hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473