banner564

“Canavar kamyonlar”

Vicente Calderon Stadı'ndaki gösteri nefesleri kesti

“Canavar kamyonlar”
banner598
"Canavar Kamyon Gösterisi" (Monster Jam) olarak bilinen modifiye edilmiş kamyonlar, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Vicente Calderon Stadı'nda gösteri yaptı.
La Liga takımlarından Atletico Madrid'in maçlarını oynadığı stadın zemini, 4 gün süren çalışmalarla gösteri için hazır hale getirildi. Çimlerin kaldırıldığı zemin, 30 bin 500 metrelik plastik, 6 bin adet tahta döşeme ve 7,5 ton toprakla kaplandı.
"Hız" ve "engelli" kategorilerinde yapılan gösteride 10 "canavar kamyon" kullanılırken, 4,5 ton ağırlığındaki kamyonlarda ilk göze çarpan ise 1,7 metre uzunluğunda ve 1,1 metre genişliğinde olan lastikler oluyor. 4 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde olan kamyonlarda bin 500 beygir gücündeki motorlar olduğu belirtilirken, stat zemininde oluşturulan engeller için ise 25 hurda arabanın kullanıldığı kaydedildi.
Organizatörlerin verdiği bilgilere göre ise ilk olarak 1970'li yıllarda ABD'deki bir traktör fuarında sergilenen "Canavar Kamyon"ların daha sonra kuralları olan bir gösteriye dönüştürüldüğü belirtilirken, son yıllarda ise Avrupa'dan da bu gösterilere ilgi gösterildiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474