banner564

Destek sürüyor

Kürt lider Mesud Barzani, terör örgütü IŞİD'le savaşmak için İran'ın peşmergeye silah ve cephane yardımında bulunduğunu söyledi

Destek sürüyor
banner598
Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, İran hükümetinin IŞİD'le mücadele için kendilerine silah gönderen ilk ülkelerden biri olduğunu açıkladı. 
 Irak'taki son gelişmeleri takip etmek üzere Erbil'e gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Irak Mesud Barzani ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 Barzani, radikal selefi IŞİD örgütünün hezimete uğradığını, IŞİD'i bitirmek şerefinin ise Kürt topraklarında ve Kürt halkına nasip olacağını söyledi.
 İran'ın Kürt yönetimine verdiği destekten dolay Cevad Zarif'e teşekkür eden Barzani, iki tarafın ilişkileri daha da sağlamlaştığını vurguladı.
 IŞİD'in Musul Barajı'nı yeniden ele geçirdiği ve 200 civarında Peşmerge'yi esir aldığı iddiasının sorulması üzerine Barzani, "Bu haberlerin doğruluk payı yok. IŞİD her yerde hezimete uğramıştır. Bölgelerin çoğu IŞİD militanlarından temizlemiştir ve temizlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
 Cevad Zarif ise Erbil temasları ardından Süleymaniye şehrine geçerek eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473