banner564

Gergin Cuma

Dimyat ve Beni Süveyf kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında 2 kişi hayatını kaybetti

Gergin Cuma
banner598

Mısır'ın Dimyat ve Beni Süveyf kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın dün yaptığı çağrıya karşılık veren darbe karşıtları, Kahire, İskenderiye, Dimyat, Beni Süveyf, İsmailiye, Sedat, Minya ve Hilvan kentlerinde gösteriler düzenledi. Güvenlik güçleri, göstericilere karşı göz Piabet yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullanırken, bazı bölgelerde darbe yanlısı gruplar göstericilere engel olmaya çalıştı. 

Dimyat'ta sabah saatlerinde başlayan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda bir lise öğrencisinin, göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Beni Süveyf kentinde de cuma namazının ardından düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bir kişinin öldüğü belirtildi.

Giza'nın Umraniye bölgesi ile ülkenin kuzey kesimindeki İskenderiye'de 25 Ocak devriminin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşlere karşıt görüşlü grupların müdahale ettiği, polisin, kalabalığı ayırmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı kaydedildi. Ülkenin doğusundaki Süveyş kentinde de cuma namazının ardından başlayan gösteri sırasında darbe karşıtlarından 20'sinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Darbe karşıtı ittifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıldönümü münasebetiyle bugünden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473