banner564

Öfke dinmedi

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 21’inci yılında anıldı

Öfke dinmedi
banner598

    Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında mezarı başında ve Batıkentteki anıtı önünde anıldı.

   Batıkent Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent Birlikteliği ve Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı, anıt önüne çelenk koydu.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu'nun güçlü kişiliğiyle bir inanç ve erdem anıtı olarak kalemiyle aydınlattığını söyledi.

   Mumcu'nun, ölümünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen bugün bile ışık tutmaya devam ettiğini belirten Yaşar, onu bir kez daha özlemle andıklarını vurguladı.

Yaşar, "Ahmet Taner Kışlalı'yı, Muammer Aksoy'u, Çetin Emeç'i, Bahriye Üçok'u, Necip Hablemitoğlu'nu öldürenler, aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürk devrimlerine, tam bağımsızlığa karşı çıkanlardır. Onların içimizde bıraktığı boşluk ve özlem hiç dinmeyecek" dedi.

 

Haince katledildi

 

   Batıkent Birlikteliği adına konuşan Muradiye Bal da haksızlığın karşısında dimdik duran, gerçekleri korkmadan yazabilen Uğur Mumcu'nun karanlık güçler tarafından 21 yıl önce katledildiğini söyledi. Bal,Mumcu'nun haince katledilmesine karşı öfkelerinin ise dinmediğini dile getirdi.

 

Mezarına çiçekler bırakıldı

  Uğur Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri de ziyaret edildi.

Uğur Mumcu'nun kabrini, eşi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu da ziyaret ederek sevenleriyle çiçek bırakıp, mum yaktı.

 

Anma Koşusu yarın

 

   Kartal Beledeyesi tarafından düzenlenen "Uğur Mumcu Anma Koşusu" yarın gerçekleşecek. Koşu dolayısıyla 26 Ocak'ta bazı yollar trafiğe kapatılacak. 

   İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Kartal Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Uğur Mumcu Anma Koşusu", 26 Ocak Pazar günü ilçedeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nden başlayacak.

   Koşu nedeniyle 09.00-11.00 saatleri arasında, Şeyh Şamil Caddesi'nin tamamı, Yunus Emre Caddesi'nin bir kısmı, Akşemsettin Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatılacak.

   Trafiğe kapanan yollar nedeniyle sürücüler için alternatif güzergahlar belirlendi. Buna göre, Şehin Aydın Çelik ve Samandıra caddeleri ve Yunus Emre Caddesi'nin Uğur Mumcu Mahalle Muhtarlığı ile Samandıra Caddesi arasında kalan kısım alternatif yollar olarak kullanılabilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474