banner564

Gizem hala çözülmedi

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu söyledi

Gizem hala  çözülmedi
banner598

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde yeni ve güvenilir bilgilerin gün ışığına çıktığını söyledi.  

Avustralya Orion uçaklarının, Avustralya'nın batı sahillerinin 2 bin 500 kilometre güneybatısında tespit edilen parçaların bulunduğu bölgeye doğru yönlendiğini dile getiren Abbott, parçaların 12 gündür kayıp olan uçak ile bağlantısının olmayabileceğini de aktardı. Abbott, görülen parçaların detayları konusunda bir açıklama yapmadı.

 

“Biri 24 diğeri 5 metre uzunluğunda”
Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü John Young, yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde uydu tarafından belirlenen iki parçadan birinin 24, diğerinin ise 5 metre uzunluğunda olduğunu belirtti.

“Gemilerden düşmüş olabilir”
Young, parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı konusunda bölgeye ulaşıp, parçaları alıp inceledikten sonra detaylı bilgi verebileceklerini ifade etti. “Parçalar bölgeden geçen bir gemiden düşmüş de olabilir, bundan ancak parçaları inceledikten sonra emin olabiliriz” diyen Young, bölgede havanın normal ancak görüş mesafesinin biraz düşük olduğunu bildirdi.

Beş metrelik ikinci parça

Young, “Uydudan resimleri görülen parçalar üzerinde herhangi bir renk veya iz var mı” sorusuna, “Herhangi bir şey görünmüyor” diye cevap verdi. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474