banner564

Katliam gibi kaza

Mersin'de tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı

Katliam gibi kaza
banner598

   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kardeşimiz hayatını kaybetti, 3’ü ağır 5 yaralı var" dedi.

   Elvan, Adana Havalimanı çıkışında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü bir hadise olduğunu söyledi.

    Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Elvan, şunları kaydetti:

   "Şu anda 10 kardeşimiz hayatını kaybetmiş durumda, 5 kardeşimiz ise yaralı. İkisi ise hafif yaralı. Üzücü hadise sonrası ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Net bir şey söylemek şu aşamada mümkün değil. Tahkikatlar neticesi sonuca ulaşacağız. Adli ve idari tahkikatlar yapılıyor. Bu nedenle şu aşamada bir şey söylememiz mümkün değil."

   Bakan Elvan, daha sonra kendisini karşılayan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Mersin'in Tarsus ilçesine hareket etti.

 

Kimlikler açıklandı

 

   Merkez Akdeniz ilçesinde yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 9 kişi ile yaralıların kimlikleri belirlendi.

   Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Taşkent-Huzurkent arasında bulunan çalışır vaziyetteki bekçili ve bariyerli hemzemin geçitte meydana gelen kazanın, "Bağcılar hemzemin geçidinde, geçit bekçisi tarafından bariyer kapatılırken geçide giren 33 M 1104 plakalı servis minibüsünün yolcu treninin önüne çıkması sonucu" yaşandığı kaydedildi.

   Kazada, minibüsteki yolculardan Mine Sertaş, Onur Atlı, Harun Kaya, Sinan Özpolat, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Cavit Yılmaz, Mehmet Akçam ve Önal Acar'ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaralanan minibüs sürücüsü Rahmi Kaya, minibüste bulunan Servet Çelik ve Mustafa Baygon ile trende bulunan Uğur Ateş ve Halil Demir'in yaralandığı bildirilen açıklamada, olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

 

Demirtaş: Ders çıkartılmalı

   BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'de yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin,  "Umud ediyor ve diliyoruz ki yaşanan acı tecrübelerden biran önce gerekli dersler çıkartılır, insan yaşamına malolan bu trafik sistemindeki tüm sorunlara kalıcı çözümler üretilir ve bir daha hayatlar artık kararmaz" açıklamasını yaptı. 

   Demirtaş, yazılı açıklamasında, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. 

   "Mersin’de yaşanan bu feci olay, trafik kazası olmanın ötesinde adeta bir katliamdır" değerlendirmesini yapan Demirtaş, "Gerek hemzemin geçitlerde, gerekse de karayollarında yıllardır ölümlere neden olan sorunların, eksikliklerin, tedbirsizliklerin, yanlışlıkların giderilmemesi, insan hayatını merkezine alan gerekli önlemlerin bir türlü alınmaması ne yazık ki trafik kazalarını katliama dönüştürmekte, bunun sonucu olarak her yıl yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir" ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473