banner564

Taliban dehşet saçtı

Afganistan’da, polis karakolu ile valilik binasına düzenlenen eş zamanlı bombalı ve silahlı saldırılarda 18 kişi öldü

Taliban dehşet saçtı
banner598

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde dün sabah polis karakoluna ve valilik binasına düzenlenen eş zamanlı bombalı ve silahlı saldırılarda ölenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salangi, polis karakolu ve valilik binasına Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda 10 polis, bir sivil ve yedi saldırganın öldüğünü, 14 polisin yaralandığını açıkladı.

Salangi, "Sabah erken saatlerde valilik binası yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda meydana gelen iki patlamanın ardından Taliban ve Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yaklaşık altı saat devam etti. Üç intihar eylemcisi, üzerlerindeki patlayıcıların infilak etmesi sonucu öldü. Dört saldırgan da polisle girdikleri çatışmada etkisiz hale getirildi" dedi.

Olayda yaralanan bazı polislerin durumunun ağır olduğunu aktaran Salangi, ölenlerin sayısının artabileceğinden endişe ettiğini dile getirdi.

Kentin sağlık yetkilileri ise hastanelere 11 ölü ve 22 yaralının getirildiğini belirterek, ölen ve yaralananların sadece birinin sivil olduğunu açıkladı.

Saldırıları Taliban üstlendi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474