banner564

Gündem mülteciler

Angela Merkel ile baş başa görüşen Davutoğlu, beraberindeki Türk heyetle birlikte Alman yetkililerle aile fotoğrafı çektirdi

Gündem mülteciler
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'taki görüşmelerinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Tegel Havalimanı'nda Türk ve Alman yetkililer tarafından karşılanan Davutuğlu, daha sonra geçtiği Federal Şansölyelik binasında Başbakan Merkel tarafından askeri törenle karşılandı. Törenden sonra Davutoğlu Başbakan Merkel ile baş başa görüştü. İkili toplantıda mülteci ve IŞİD'le mücadele konularının görüşüldüğü belirtildi. Federal Şansölyelik binasında Türk ve Alman bakanların heyetler arası görüşmesi sonrası ise aile fotoğrafı çektirildi. 
Berlin'de Almanya ile Türkiye arasında ilk kez Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi düzenleniyor. İki başbakan tüm bakanlar ve delegasyonda bulunanlarla akşam yemeğinde bir oturumda bir araya gelecek.
Alman Federal Hükümeti'ni şu isimler temsil ediyor: Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi/Enerji Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller.
Türk hükümeti ise şu isimlerle zirvede yer alacak: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Volkan Bozkır.

Çavuşoğlu, Steinmeier'la görüştü
 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'le ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; görüşmede, Bakan Çavuşoğlu İstanbul'daki patlama nedeniyle hayatını kaybeden Alman vatandaşları için başsağlığı diledi. İki bakanın terörizmin ortak bir tehdit olduğu ve bu ortak tehdide karşı kararlılıkla ve işbirliği içinde mücadele edilmesi gerektiği hususunu vurguladığı öğrenildi. Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre; her iki bakan, Dışişleri Bakanlarının eş başkanlığında yapılan Stratejik Diyalog Mekanizması toplantısının önümüzdeki günlerde Almanya'da düzenlenmesi konusunda da mutabakata vardı.
Görüşmeden önce Çavuşoğlu ve Steinmeier, toplantı salonunun girişinde sergilenen 1890 tarihli Osmanlı-Almanya Dostluk, Ticaret ve Deniz Ulaşımı Anlaşması'nın Onay Belgeleri ile 1924 tarihindeki Ankara'daki Almanya Sefaretini ve 1872 yılında İstanbul'daki Alman Sefaretinden İstanbul Boğazı'nın görünümünü gösteren tarihi resimleri inceledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474