banner564

LAÜ öğrencileri teknik gezi düzenledi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik teknik geziler düzenlendi.

LAÜ öğrencileri teknik gezi düzenledi
banner598
Öğrenciler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Cemal Özerdem tarafından verilen "Güç Sistemleri Analizi I" dersi kapsamında, Güneşköy Trafo Merkezi'ni ve Serhatköy Güneş Enerji Santrali'ni ziyaret ettiler.
    Özerdem, Güneşköy Trafo Merkezi'ne düzenlenen gezinin amacını elektrik güç sistemlerinin çalışma prensiplerini ve cihazları yerinde görerek, öğrencilerin derste teorik olarak aldıkları bilgileri arazide gerçek çalışma ortamında pekiştirmek olarak açıkladı.  
   Özerdem, Serhatköy Güneş Enerji Santrali'ne düzenlenen gezinin amacını ise, yenilenebilir enerji sistemleri kapsamında Fotovolaik Güneş enerjisi üretiminin büyük çaplı nasıl üretildiğini, sisteme entegrasyonunun nasıl yapıldığını yerinde görme ile Elektrik ve Elektronik Mühendislerinin bu tesislerde yaptığı görevler hakkında bilgi almak olarak dile getirdi. Özerdem, bu tip teknik gezilerin, öğrencilere mesleki açıdan malzeme tanıma, büyük çaptaki pratik uygulamaları yerinde görme, güneş enerjisinin üretim aşamalarını gözlemlemelerinin mezuniyet sonrası iş hayatlarında fayda sağladığını söyledi.
   Gezilere ders öğrencilerinin yanı sıra dördüncü sınıf Elektrik ve Elektronik Mühendislik Kulübü öğrencileri ve  kulüp yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Samet Biricik'in de katıldığını belirten Özerdem, teknik gezi esnasında KKTC Elektrik Kurumu Elektrik Mühendisleri Halil Tımbıl ve  Ejder Gülköse'nin tesisler hakkında detaylı bilgiler verdiklerini belirtti. 
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473