banner564

Yakinen takip ediyoruz

Emine Çolak’ı ziyaret eden Gaye Doğanoğlu, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu

Yakinen takip ediyoruz
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı, Konyaaltı Belediye Meclis üyesi Gaye Doğanoğlu ve berberindeki heyeti kabul etti. 
Görüşmede, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel de yer aldı. 
Yapılan açıklamaya göre, Gaye Doğanoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs’ın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Doğanoğlu, geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde KTBB’ye delege ve temsiliyet statüsünün geri verildiğini, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Doğanoğlu, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri yakinen takip ettiklerini belirtti.

Benli: Konseyde kalıcı bir sandalyemiz var…
KTBB Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli ise, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne geçen yıl yaptığımız ilk ziyarette, delege ve temsiliyet anlamında statümüzü kararlılıkla geri istemiştik. Bu talebimiz sonuç vermiş ve Kıbrıslı Türklere statüleri iade edilmişti. Artık yerel yöneticilerimizin Avrupa Konseyi’nde kalıcı bir sandalyesi vardır” dedi.

Çolak: Toplantılara daha aktif katılım olmalı…
Dışişleri Bakanı Emine Çolak da kabulde yaptığı konuşmada, KTBB’nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde delege ve temsiliyet statüsünün geçen yıl geri verilmesiyle Kıbrıslı Türk yerel yöneticilerin toplantılara daha aktif olarak katılımının sağlanacağını, bunun da memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474