banner564

Hayal kırıklığı

Macaristan, sığınmacıların kullandığı tren yolunu kapattı

Hayal kırıklığı
banner598
Macaristan'ın, sığınmacıların Sırbistan üzerinden ülkeye giriş yaptığı Röszke-Horgos tren yolunu kapatma kararı, Sırbistan'da bekleyen sığınmacılar arasında hayal kırıklığı yarattı.
Makedonya üzerinden Sırbistan'a giren ve Preşevo'daki kabul merkezinde bekleyen sığınmacılar, Röszke-Horgos tren yolunun Macaristan'daki girişinin kapatılması kararını gözyaşlarıyla karşıladı.
"Daha iyi bir yaşam" umuduyla yola çıkan sığınmacılar, Macar yetkililere çağrıda bulunarak karardan vazgeçmelerini talep etti.
Sırbistan Göçmen ve Sığınmacı Komiserliğinden yapılan açıklamada, yaklaşık 400 sığınmacının Sırbistan-Macaristan sınırında beklediği belirtildi.
Açıklamada ayrıca başkent Belgrad'da 500 ve Macaristan sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Kanyija'da 50 sığınmacının daha olduğu kaydedilerek "Miratovaçka Polya'daki kabul merkezine saat 18.30 itibarıyla bin 200 sığınmacı ulaştı. Preşevo'daki kabul merkezinde de yaklaşık 500 sığınmacı bulunuyor" ifadesi kullanıldı.
Bu arada, Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacıların Yunanistan üzerinden Makedonya'ya girişleri de sürüyor. Makedonya'ya giren sığınmacılar, kayıt işlemleri yapıldıktan sonra sınırdaki Gevgeli kasabasında kendilerini Sırbistan sınırındaki Tabanovtse'ye götürecek trenleri bekliyor.

Daha önce Gevgeli-Tabanovtse yolculuğu için 10 avro ödeyen sığınmacılar, dünden itibaren aynı güzergah için 25 avro ödemek zorunda. Makedonya Demiryolları, 20 Ağustos'ta yaptığı zamla daha önce 6 avro olan bilet fiyatını 10 avroya çıkarmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473