banner564

Sendikalar kenetleniyor

Kamu-Sen, Dev-İş’in 2 Eylül’de yapacağı açlık eylemine tam destek belirtti

Sendikalar kenetleniyor
banner598
 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) 2 Eylül’de “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa”ya karşı yapacağı eyleme tam destek belirtti. Özkardaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa”nın olumsuz etkilerinin şimdilerde daha çok hissedildiğini öne sürdü.

“Sendikalar etkisizleştirilmek isteniyor”
Sermayenin ve hükümetin işbirliği yaptığını, bu işbirliğinin sendikaları ve emekçileri bitirmeye yönelik olduğunu iddia eden Mehmet Özkardaş, “Kamu ve özel ayrımı yapmadan tüm emekçilerin ve halkımızın birlikte mücadele etmesi kaçınılmazdır” dedi. “Göç Yasası” diye nitelendirdikleri yasanın kamu ve özel sektör çalışanlarının “toplu iş sözleşmesi” haklarını ortadan kaldırdığını, ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasını yok ettiğini öne süren Özkardaş, bu yasanın sendikaların etkisizleştirmek için yapıldığını da savundu.

“Siyasi bir anlayışın sonucu”
Yasanın, meclis tarafından yasallaştırılarak kabul edilen İLO sözleşmelerine aykırı olduğunu, toplu iş sözleşmelerini engelleyici düzenlemelerle, aynı statüde ve aynı işi yapanlar arasındaki farklı ve düşük ücret uygulaması içerdiğini belirten Özkardaş, “Bu yasa sermayenin emeği sömürmesine çanak tutan siyasi anlayışın sonucudur...” dedi. Yazılı açıklamasında hükümetin yandaşlarına vergi affı çıkardığını, her yıl 400 milyon dolarlık verginin kaçırılmasını görmezden geldiğini iddia eden Özkardaş şunları söyledi:“Sermaye yanlısı ve sözde emekten yana olan hükümet, artık elini emekçinin ve halkın cebinden çekip, seçim öncesi meydanlarda söylediği ve hükümet programına koyduğu gibi, tüm yolsuzlukların hesabını sorma cesaretini ve erdemini göstermelidir.”

Türk-Sen’de açlık grevine katılacak

Öte yandan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) 2 Eylül’de “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş, Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”na karşı yapacağı açlık grevine destek belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri yasaya karşı yapılacak açlık grevine sendikanın bir yöneticisinin fiilen katılacağını belirtti. “Bugün bu direnişi dikkate almak istemeyenler yarın bunun siyasi bedelini öderler” diyen Bıçaklı, “UBP Hükümeti döneminde bu yasaya karşı olan ve sendikalarla birlikte eylem yapan bugünkü hükümet, yanlışından derhal vazgeçmelidir” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473