banner564

Hepsini fırçaladı

Ban Ki-mun, askerlerin işlediği tecavüz ve cinsel taciz suçları sebebiyle komutanlara yüklendi

Hepsini fırçaladı
banner598
Barış gücü komutanlarını New York'ta toplayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, askerlerin işlediği tecavüz ve cinsel taciz suçları sebebiyle komutanlara yüklendi.
Ban Ki-mun dünyanın farklı noktalarında görev yapan BM askerlerinin, görev yaptıkları coğrafyalarda utanç verici şekilde cinsel suçlar içerisinde olduklarını belirtti ve bu utanç verici problemin bir an önce çözülmesini istedi.
Ban Ki-mun, "Sizin liderliğiniz altında, tüm barış gücü askerlerinin barışı sürdürme görevi için en üst standartlarda uyum ve performans göstereceklerine inanıyorum. Ben bu problemi çok ciddiye alıyorum. Sizin de görev yaptığınız noktalarda vazifenizi en yüksek standartlarda yürütmenizi bekliyorum. Aksi hiçbir durum kabul edilemez.” dedi.
BM barış gücü askerlerinin başta Afrika ülkeleri olmak üzere görevlendirdikleri birçok yerde kadın ve çocukları cinsel olarak suistimal ettikleri, muhtaç insanlara gönderilen gıda yardımlarını da bu iş için suistimal ettikleri rapor edilmişti.
BM'nin Haiti, Sierra Leone, Bosna, Kamboçya, Liberya, Doğu Timor ve Demokratik Kongo Cumhuriyetleri'nde yaptığı araştırmalarda cinsel suistimale dair kanıtlar bulunmuştu. Hazırlanan son rapora göre iç savaşın vurduğu Kongo'da yetim kızlar iki yumurta gibi küçük hediyeler karşılığında cinsel ilişkiye razı edildi. Bu iş için askeri kampların çevresi ve karakollar kullanıldı.
BM güçlerinin 1990'larda Kosova ve Bosna'da da genelevler işlettiği ve kadınlar fuhşa zorladığı ortaya çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473