banner564

Kaptan duruma el koydu

Girne Antik Limanı’nda incelemelerde bulunan Bakan Gündüz, “Tarihi mendirekte tahminlerin ötesinde bir yıpranma var” dedi

Kaptan duruma el koydu
banner598
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, dün Girne Antik Limanı’nda incelemelerde bulundu.
Menteş Gündüz, basına yaptığı açıklamada, ziyareti Girne Antik Limanı’nı nasıl tekrar hayata geçirileceğini belirleme amacıyla gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu kapsamda başlatılacak çalışmaların iyi bir organizasyonla yapılabileceğini kaydetti.
İncelemeye kendisinin Kılavuz Kaptan olması nedeniyle Girne Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı’na ait ’20 Temmuz’ pilot römorkörü ile denizden başladığını belirten Gündüz, yaptığı incelemede mendireğin iyi durumda olmadığını tespit ettiğini vurguladı.
Gündüz, mendireğe sahip çıkılıp tamir edilmediği takdirde yarın çok daha fazla harcama ve bunun yanında tarihe ‘kültüre sahip çıkmayan insanlar’ olarak geçebileceklerine işaret ederek, bu kapsamda konuya büyük önem verdiğimi kaydetti.
Çalışmalar kapsamında yat ve restoranların dizayn edileceğini, bunun yanında görsel kirlilik yaratan bazı uygulamalara son verileceğini belirten Gündüz, bu kapsamda Bakanlık Danışmanı Hüda Hüdaverdi’nin esnaf ve yatçılarla görüşme başlattığını söyledi.
İncelemede Başbakan Yardımcısı Gündüz’e, Bakanlık Danışmanı Hüda Hüdaverdi, Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık ile bakanlık yetkilileri eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474