banner564

Muğla infial içinde

18 yaşındaki Cansu Kaya’ya önce tecavüz eden ardından da suda boğarak öldürdüğü iddia edilen 2 zanlı yakalandı

Muğla infial içinde
banner598
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, adliyeye sevk edildi.
Muğla Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonucu gözaltına alınan ve jandarmadaki ifade işlemleri tamamlanan M.P.Ç, ve N.D, Ortaca Adliyesine getirildi.
Adliye bahçesinde bekleyen Cansu Kaya'nın yakınları ve vatandaşlar, zanlılara tepki gösterdi. Jandarma aracının kapılarını açmaya çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerince güçlükle sakinleştirildi. Vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından zanlılar, jandarma ekiplerince adliye binasına götürüldü. 

Çelişkili ifade verdiler…
Özel ekibin çalışmaları sonrasında Necati D.(24) ve M.P.Ç.(17) jandarma tarafından gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan zanlılardan N.D. ilk ifadesinde, "M.P.C. gece suya atladı, arkasından da Cansu atladı. Cansu sudan çıkmadı. Boğulduğunu anladık. Korktuk ve olay yerinden kaçtık. Cansu'nun elbiselerini ve çantasını başka bir yere götürüp yaktık." dedi. 

Öldürmedik dediler ama…
M.P.Ç. ise "Su kanalı etrafında şakalaşırken Cansu kazayla kanala düştü ve boğuldu. Bizde korkup kaçtık. Cinsel bir saldırı da bulunmadık. Cansu’yu öldürmedik." dediği öğrenildi. 
Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan M.P.Ç.(17) ve N.D.'in (24) suçlarını itiraf etmesinin ardından, bugün de Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporu açıklandı. Raporda zanlılara ait meni izlerine rastlandığı belirtildi. Cansu'nun tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı kaydedildi. 
Cansu Kaya cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan ve daha sonra suçunu itiraf eden zanlılardan N.D.'in, dikkatleri başka yöne çekmek için önceki gün dalgıç polislerin katılımıyla Dalyan Kanalı'nda yapılan arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı. 

Sare Davutoğlu’ndan başsağlığı telefonu
Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Cansu Kaya'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. 
Baba Osman Kaya da yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, "Avukatımız, Muğla Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporunu bize açıkladı. Gelen rapor acımızı daha da artırdı. Biz ailecek perişan olduk. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474