banner564

İkisi de memnun

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Helsinki'deki tarihi zirvede bir araya geldi

İkisi de memnun
banner598

 Helsinki'deki tarihi zirve sonrası Trump ile Putin ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, görüşmelerde nükleer silahların kısıtlanması konusunun da ele alındığını söyledi. Putin, "Rusya asla ABD seçimlerine müdahale etmemiştir. ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık" dedi. Rusya soruşturmasıyla ilgili konuşan Trump da, "Seçimde kara bulut yok, Hillary Clinton'ı kolayca yendim" şeklinde konuştu. Helsinki'deki tarihi zirve sonra ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin konuşmasında şunlara değindi: Biz ancak birlikte çalışırsak bütün zorlukların üstesinden gelebiliriz. Biz büyük nükleer güçler olarak büyük bir sorumluluk düşüyor üzerimize. Müzakerelerimiz içerisinde büyük önem verdik istikrarın sağlanması ile kitle imha silahlarının kısıtlandırılması için bazı fikir alışverişlerinde bulunduk.
Birlikte çalışmamızın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Silahsızlandırma ajandası konusunda vurgu yapmak istiyorum. Start anlaşmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Uzayın silahlardan arındırılmış olması da son derece önemli. Terörle mücadele işbirliğimizin devam etmesi ve siber güvenlik için de birlikte çalışılmasının altının çizilmesi gerekiyor.

Trump: Büyük bir adım attık
Trump ise şunları söyledi: ayın Putin ile biz gerçekten büyük bir adım attık, İsrail konusunda özellikle. Suriye ve İsrail çatışmalarını önleme konusunda. Bu konuda İsrail’e yardımcı olma konusunda mutabık kaldık. Ben şöyle düşünüyorum. Bütün bu ilerlemelere baktığımızda DAEŞ’in temizlenmesine baktığımızda, neredeyse yüzde 99 oranında verim var burada gerçekten Rusya’nın da bize yardımı büyük oldu. Ve İsrail için güvenli bir ortam yaratmak, ikimizin de görmeyi istediği bir tablo.
Aynı zamanda insanlara yardımcı olma konusu bizim için çok önemli. Orada korkunç koşuldalar. Ben resimler gördüm, haberlere baktım gerçekten Suriye’deki insanlar artık bir barınağa, sığınağa ihtiyaç duyuyor uzun zamandır. Artık onlara el uzatma zamanı geldik. Biz ikimiz de bunu yapmaya karar verdik. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473