banner564

“Bir anda çıldırdım”

Özgür Okumuş, cinayeti planlı işlemediğini, aldatıldığını öğrenince tartışmaya başladığı eşi Burcu’yu sinirlerine hakim olamayarak bıçakladığını savundu

“Bir anda çıldırdım”
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldürmekle suçlanan Özgür Okumuş, dün mahkemede konuştu. Cinayeti planlamadığını iddia eden Okumuş, eşini öldürmeyi bir an bile aklından geçirmediğini ileri sürerek, “Bir anda çıldırdım ve cinayeti işledim. Öldürmemek için keşke bir anlığına bile olsa o güne geri dönebilseydim” şeklinde konuştu. Türkiye’de 20 yıl gazetecilik yaptığını anlatan Okumuş, eşini üniversite okuması için ülkemize getirdiğini söyledi. Cinayetin bir gün öncesinde eşi Burcu Okumuş ile yine aynı yerde buluştuklarını belirten Okumuş, 3-4 saat kadar sohbet ettiklerini, eşinin okulunun uzaması nedeni ile kısa bir süre sonra Türkiye’ye tatile gitme konusunda da konuştuklarını ifade etti.

Resimleri görünce yıkıldım
Eşinden ortak olarak kullandıkları cep telefonunu istediğini ancak eşinin şiddetle karşı çıktığını anlatan Okumuş, bunun üzerine şüphelendiğini ve telefonu aldığını söyledi. Eve gittikten sonra internetten, gazetecilik döneminden bildiği geri dönüştürme programını telefona indirdiğini belirten Okumuş, silinen bazı mesajlar ve resimlerin telefona geri yüklendiğini ve eşinin İdris Ali Bozkurt isimli erkekle çekilmiş olan samimi fotoğrafları gördüğünü iddia etti ve resimleri görünce bir dünyasının başına yıkıldığını ifade etti. 

Bana “kavatsın” dedi
Okumuş cinayet gününü şöyle anlattı: Ertesi sabah onu Yemen Kahvesi isimli işletmeye kahvaltıya davet ettim. Amacım onunla konuşmak ve evliliğimi bitirmekti. Aynı akşam Burcu yüzünden 2 yıldır görmediğim oğlumu aradım. Ondan özür diledim ve “yakında geliyorum” dedim. Ertesi gün Burcu geldi, ben yanına gittim. Telefonu istedi. Yanımda olduğu halde sırf resimleri göstermemek, kahvaltı yapıp sakinleştikten sonra konuya girmek için “telefon yanımda” yok dedim. Israr etti, “birinden haber bekliyorum, onun yanına gideceğim” dedi.
Sinirlendim, “sevgilinin yanına mı gideceksin” dedim ve bıçağı almak üzere yöneldim. O pervasızca güldü ve “sevgilim sensin” dedi. Bıçağı aldım amacım onu sadece korkutmaktı. Masaya gidince “her şeyi biliyorum, beni aldattın” dedim. “Senden ayrılacağım Türkiye’ye geri döneceğim” dedim. O ise “beni okutacağına dair söz vermiştin” dedi. Bunun üzerine ben telefondaki resmi göstererek, “sen beni aldatacaksın bende seni okutacağım öylemi? Ben kavat mıyım” dedim. O bana “bugüne kadar habersiz kavattın, bugünden sonra haberli kavatsın” deyince çıldırdım. Önce tokat attım, o küfretmeye devam edince kendimi kaybettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum, bıçakladığım anları hatırlamıyorum, beni engellemeye çalışan arkadaşlarıma bıçak sallamışım, hiç hatırlamıyorum.
Okumuş ayrıca eşini çok sevdiğini ve onu öldürmeyi bir an olsun aklından geçirmediğini de iddia etti. Okumuş şöyle devam etti: Keşke bir anlığına bile olsa o güne dönsem ve bu cinayeti işlemeseydim.

Planlasaydım İdris’i de öldürürdüm
Sanık Özgür Okumuş, davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz tarafından sıkı bir şekilde istintak edildi. İldeniz, sanığa hitaben, “Cinayeti planladın, Burcu gelmeden Yemen Kahvesi’nin mutfağına gittin bıçağı aldın ve soğukkanlı bir şekilde bu cinayeti işledin” iddiasında bulundu. Okumuş, cinayeti planlamış olsa umumi bir yerde bu eylemini gerçekleştirmeyeceğini iddia etti. İldeniz, yine sanığa hitaben kiralık katillere bile taş çıkaracak şekilde cinayeti planladın ve işledin iddiasında bulundu.
Okumuş iddiaları reddederek, “cinayeti planlamış olsam eşimin beni aldattığı İdris Ali Bozkurt’u da öldürürdüm” şeklinde konuştu. Savunma avukatının başka tanık hazır etmemesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı 18 Temmuz Çarşamba gününe erteledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473