banner564

10 dava YİM’de

İçişleri Bakanlığı, iptal edilen vatandaşlıklarla ilgili, kişilerin olumsuz etkilenmemesi için ara emirlerine itiraz edilmeyeceğini açıkladı

10 dava YİM’de
banner598

 İçişleri Bakanlığı, iptal edilen vatandaşlıklarla ilgili açılmış olan davalarda, kişilerin dava sürecinden olumsuz etkilenmeleri ihtimalini ortadan kaldırmak için, ara emrinin gerekli olduğu davalarda buna itiraz edilmeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, açılan bazı davalarda, dava bitene kadar geçerli olacak geçici emir (ara emri) talebinde bulunulduğu, fakat Yüksek Mahkeme’nin bu meselede şimdiye kadar önüne gelen tüm davalarda, tek taraflı ara emri taleplerini uygun bulmayarak, tebliğine ve idarenin itiraz dosyalamasına emir verdiği belirtildi.
“Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmede, mahkemelerin adli tatil dönemine girmiş olması ve yargılamanın bir süreç gerektirdiği hususları da dikkate alındığında, yargılama sürecinden kişilerin olumsuz etkilenme ihtimallerini ortadan kaldırmak için, ara emrinin gerekli olduğu bazı davalarda, tamamen geçici nitelikte olup idarenin davadaki iddialarını ve/veya haklılığını etkilemeyecek şekilde emir verilmesine itiraz edilmemesi kararlaştırıldı” denilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın, bu yönde karar alarak, yargılama sürecinin daha sorunsuz yaşanarak dava neticesinde sağlıklı bir karar üretilebilmesine katkı yapmayı amaçladığı vurgulandı.

2 davaya ara emri verildi
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, iptal edilen vatandaşlıklarla ilgili Yüksek İdaresi Mahkemesi’nde (YİM) dün görüşülen 10 davadan 2’siyle ilgili ara emri talebine itiraz etmediğini, mahkemenin iki davayla ilgili geçici ara emri verdiğini duyurdu.
Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) İçişleri Bakanlığı adına davaları yürüten Avukat Uğur Çulhaoğlu’ndan aldığı bilgiye göre, YİM’de dün vatandaşlıklarla ilgili 10 dava görüşüldü.
İçişleri Bakanlığı, 107/2018 ile 125/2018 sayılı davalarda, davacıların yatırım yapmış olmalarını ve yatırımların dava bitinceye kadar zarar görmemesini göz önünde bulundurarak ara emri talebine itiraz etmedi, Yüksek İdare Mahkemesi de iki davayla ilgili geçici ara emri verdi. 
Avukat Çulhaoğlu, diğer davalarda ara emrine ihtiyaç olup olmadığının ayrıca değerlendireceğini kaydetti.
İçişleri Bakanlığı’nın bu sabahki açıklamasında, iptal edilen vatandaşlıklarla ilgili açılmış davalarda, kişilerin dava sürecinden olumsuz etkilenmeleri ihtimalini ortadan kaldırmak için ara emrinin gerekli olduğu davalarda buna itiraz edilmeyeceği belirtilmişti. 
İçişleri Bakanlığı, iptal edilen vatandaşlıklarla ilgili, kişilerin olumsuz etkilenmemesi için ara emirlerine itiraz edilmeyeceğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473