banner564

Yalanı ortaya çıktı

Akrabasının evinden çalınan altınlar gerekçesiyle tutuklanan ve gözyaşı dökerek suç işlemediğini öne süren Şahinaz Özvasilyalı, aleyhinde kanıtlar bulununca suçunu itiraf etti

Yalanı ortaya çıktı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Karşıyaka Köyü’nde akrabasının evinden 5 bin 500 TL değerinde altın takı çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve önceki gün tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemede gözyaşı dökerek, “Ben asla böyle bir şey yapmam” diyen Şahinaz Özvasilyalı sonunda suçunu itiraf etti. Girne’de bir kuyumcuya sattığı altınları Türkiye’den getirdiğini iddia eden zanlının, sattığı takıların Kardana’nın evinden çalınanlar olduğu belirlendi. Tespit üzerine ifade verip suçunu kabul eden zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Bu arada ilk etapta tutuklanan Safinaz Sağıroğlu ise suçsuz olduğu anlaşılarak mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Kabullenmek zorunda kaldı
Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Güneş zanlı hakkındaki iddiaları aktardı. Güneş,  zanlının 10-13 Temmuz 2018 tarihleri, 17.00-11.00 saatleri arasında, Karşıyaka’da, akrabası olan Mehmet Kardana’nın evinde misafir olarak kaldığını, bu süre içerisinde yatak odasında kasada duran 5 bin 500 TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldığını söyledi. Polis, yapılan soruşturmada zanlının Girne’de bir kuyumcuya iki yüzük, bir bileklik satarak 2 bin 800 TL para temin ettiğini belirterek, dün sabah itibari ile söz konusu kuyumcuya gidildiğini ve takıların emare olarak alındığını kaydetti. 

Tutuksuz yargılanacak
Polis,  yapılan soruşturmada satılan altın takıların Kardana’nın evinden çalınan takılar olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Ortaya çıkan kanıtlar üzerine zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, 3 bin TL nakit, 30 bin TL kefalet senedi imzalanması ve zanlının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474