banner564

İstanbul’dan gitmişler

9 İngiliz tıp öğrencisinin gönüllü doktor olmak için IŞİD'e katıldığı iddia edildi

İstanbul’dan gitmişler
banner598
İngiliz Guardian gazetesi 9 İngiliz tıp öğrencisinin yasadışı yollardan Suriye'ye giderek IŞİD'in kontrolündeki hastanelerde çalıştıklarını iddia etti. Pazar günleri yayınlanan Observer baskısında haberi manşete taşıyan Guardian, öğrencilerin ailelerinin cumartesi günü Türkiye - Suriye sınırına giderek çocuklarını geri getirmeye çalıştıklarını yazdı. Habere göre, dört kadın ve beş erkekten oluşan grup, geçtiğimiz hafta Suriye sınırına geçti. Ailelerle görüşen CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, "Aileler çocuklarının aldatıldığı ve beyinlerinin yıkandığını düşünüyorlar" diye konuştu.
Hepsi Sudan kökenli
İngiltere İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, doktorların savaşmadıklarını kanıtladıkları sürece İngiltere'ye döndüklerinde herhangi bir tutuklama ile karşı karşıya kalmayacaklarını söyledi.
Ediboğlu'nun açıklamalarını aktaran Guardian şunları yazdı: "20'li yaşlardaki gençler Sudan kökenli. Tümü İngiltere doğup büyümüş. Ancak eğitim almaları için Sudan'a gönderilmiş. 12 Mart'ta Sudan'dan İstanbul'a gelmişler, ertesi gün otobüsle sınıra gelmişler ve bütün bunları ailelerinden gizli yapmışlar."

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474