banner564

Kürtaj tepkisi

Madrid'e gelen binlerce kadın, ''benim hakkım'' diyerek yasa tasarısını protesto etti

Kürtaj tepkisi
banner598

İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) geçen aralık ayında Bakanlar Kurulu'nda kabul edip meclise gönderdiği kürtaj haklarının kısıtlandığı yasa tasarısı, Madrid'de düzenlenen gösteride protesto edildi.

 

''Özgürlük treni'' adı altında, başta ülkenin kuzeyindeki Asturias ve Bask bölgelerinden olmak üzere İspanya'nın dört bir yanından 300'den fazla kadın örgütü, tren ve otobüslerle başkent Madrid'e geldi.

''Karar vermek bizi özgür kılıyor'' başlığı altında meclis binasına doğru yapılan yürüyüşe katılan binlerce kişi, ''Yasal kürtaj'', ''Biz karar veririz'' ve ''Hükümet istifa'' sloganları atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

 

“Yaşam tercihleri rahat bırakılmalı”

AA muhabirine konuşan göstericilerden çocuk sahibi bir kadın, ''Hükümet, insanları yaşam tercihlerinde rahat bırakmalı. Hükümet, yaptıklarının yanlış olduğunu anlamalı. Biz burada kadınların karar verme hakkını savunuyoruz'' derken, diğer bir gösterici de ''Bizi 60 yıl geriye götüren bir yasa tasarısı. Bu devirde hiçbir anlamı olmayan, saçma bir tasarı. Kabul edilmemesi için demokratik hakkımızı kullanarak gösterilerimizi yapacağız. Ama eğer kabul edilirse bilmeliler ki, birçok kadın kürtaj için yurt dışına gidecektir'' şeklinde konuştu.

 

Tepkiler değişiklik yaptırabilir

İspanya'da muhalefetteki sol ve komünist görüşlü partilerden büyük tepki alan kürtajla ilgili yasa tasarısı, seçim programında yer almasına rağmen PP içinde de tartışma yarattı. Mecliste çoğunluğa sahip olan PP'nin, söz konusu yasa tasarısını geçirmekte herhangi bir engeli bulunmasa da gelen tepkilerden dolayı bazı küçük değişiklikler yapabileceği belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 02:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473