banner564

Fotoğraf sırasına girdiler

Turizm fuarında, ülke tanıtımlarından çok ‘Aksaray Melaklısı’ ilgi gördü

Fotoğraf sırasına girdiler
banner598

   ‘Anadolu Aslanı’ olarak bilinenAksaray Malaklısı cinsi köpekler, İstanbul'da düzenlenen EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

  Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara 3. kez katıldıklarını söyledi.

   EMITT Turizm Fuarı'na 2 erkek, 10 da yavru malaklı olmak üzere 12 köpekle katıldıklarını belirten Tıpırdamaz, aynı zamanda fuarda köpeklerin satışını da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fuarda 6 yavru malaklıyı bin 500 ila 2 bin lira arasında sattıklarını anlatan Tıpırdamaz, şunları kaydetti:

 

3 bin TL verdiler

 

   "Alıcılar büyük erkek köpeğe ise 3 bin lira fiyat verdiler ama satmadık. Malaklı köpeklerinin, 15-20 bin liraya kadar satışı yapılabiliyor. Fuarda, AksarayMalaklısı cinsi köpekler yoğun ilgi görüyor. Fuar alanındaki standımızda ziyaretçiler malaklı köpekleriyle fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Aynı zamanda Aksaray'ın tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar. Müzelerin korumasını yapan bu köpekler, Türkiye'nin her yerine dağılmış ve AksarayMalaklısı olarak marka haline gelmiş durumda. Bu cins köpekler, sürüde kurda, zararlı gördüğü her şeye karşı agresiftir. Fuara getirdiklerimiz ise tam tersine, en uysal köpeklerdir. Malaklılar küçüklükten itibaren insan içinde büyürse, insandan zarar gelmeyeceğini bildiği zaman, en uysal köpek haline gelir. Bu durum tamamen yetişme koşullarına bağlı."

   Malaklıların olduğu standı çok sayıda yetkilinin de ziyaret ettiğini dile getiren Tıpırdamaz, daha önceAksaray Valisi olan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un da gelerek, Aksaray Malaklılarıyla fotoğraf çektirdiğini aktardı.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 02:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473