banner564

Müttefikler birbirine girdi

G7 zirvesi, Trump'ın ev sahibi Kanada'ya sert eleştiriler yöneltmesi ve ortak bildirgeden çekilmesiyle krizle sona erdi

Müttefikler birbirine girdi
banner598

 Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi, çok gergin geçen G-7 zirvesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik sert bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "Uluslararası işbirliği öfke krizleri ve düşünülmemiş açıklamalarla dikte edilemez" ifadesi yer aldı. Öte yandan Reuters haber ajansının aktardığına göre, ABD'li ekonomi yetkilisi Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun 'ABD'yi sırtından bıçakladığını' söyledi.

G7 zirvesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahibi Kanada'ya sert eleştiriler yöneltmesi ve zirve sonundaki ortak bildirgeden çekilmesiyle krizle sona erdi.
Zirvede özellikle ticaret alanındaki anlaşmazlıklar giderilemedi. Fransa'da zirvenin ardından çok sert bir açıklama geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisi, zirvede Trump'ın tavrına ilişkin, "Uluslararası işbirliği öfke krizleri ve düşünülmemiş açıklamalarla dikte edilemez" açıklamasına bulundu. 
Reuters'a açıklama yapan ABD'li bir yetkili ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun 'ABD'yi sırtından bıçakladığını' ifade etti. 
Bu yılki zirveye ticaret konusundaki anlaşmazlıklar damgasını vurdu. G7 grubu üyesi altı ülkenin maliye bakanları, liderler zirvesi öncesi yapılan toplantıda Washington'a yeni vergilerin çekilmesi çağrısı yapmıştı.
ABD'nin 1 Haziran'da Avrupa Birliği, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen çeliğe yüzde 25 ve alüminyuma yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulamasını yürürlüğe sokması, özellikle Avrupa ile ABD arasında ticaret savaşları başlaması endişesini doğurmuştu. AB bu adıma karşılık olarak bazı ABD mallarına ek gümrük vergisi getirmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474