banner564

Polis müdahale etti

Paris'te, valiliğinin "yasak" kararına rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösteride olaylar çıktı

Polis müdahale etti
banner598
Fransa’nın başkenti Paris’te “Yasak” kararına rağmen Gazzeye yönelik saldırıları kınamak için toplananlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, kendisine taş ve şişe atan kalabalığa göz yaşartıcı gaz sıkarak yanıt verdi. Bazı göstecilerin izinsiz gösterinin düzenlendiği Republique Meydanı'nda bulunan bazı mağazaların vitrinlerini kırdıkları gözlendi. Polis, yaklaşık 40 kişiyi sorguladı. Protesto yapan bir grubun, yine meydanda toplu halde namaz kıldığı görüldü. Polis, izinsiz gösterinin yapıldığı meydana giden yolları kapatırken, uzun bir süre meydanda toplanan kalabalığın da güvenlik çemberinin dışına çıkmasına izin vermedi.

Bayrakları yaktılar
Meydana Filistin bayraklarıyla gelen göstericiler, "Katil İsrail", "Hepimiz Filistinliyiz", "Hollande suç ortağısın" şeklinde sloganlar attı. Gösteride, iki İsrail bayrağının yakıldığı görüldü.. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve,  yaptığı açıklamada Paris'te Filistin yanlısı gösteri düzenleyenlerin, valiliğin yasak kararına uymadıkları için yargılanabilecekleri uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474