banner564

Sarı Yelekliler  yine sokaklarda

Fransa’da ulaşım durdu, kamu hizmetleri aksıyor, protestolara yüzbinlerce kişi katılıyor

Sarı Yelekliler  yine sokaklarda
banner598

 Fransa’da hayatı durduran ülke genelinde devam eden protestolara yüzbinlerce kişi katılıyor. Devam eden eylemler nedeniyle ulaşım durdu, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor. Paris'te metro seferlerinin yapılamaması turistleri mağdur ederken protestolara Sarı Yeleklilerin de katıldığı belirtildi. Öte yandan eylemlere müdahalede bulunan polisler orantısız şiddet kullandığı gerekçesiyle tepki aldı.

Ülke genelinde blokaj ve iş bırakma nedeniyle ulaşım, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerde aksamalar yaşanıyor.
Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna yönelik protestolar ve grevler devam ediyor.
İlk gün 800 bin kişinin katıldığı protestolar ve çok sayıda sektör çalışanının iş bırakması nedeniyle hayatı durduran grev dün de sürdü.
Sarı yelekliler de emeklilik reformu protestolarına destek vererek sokaklara döküldü.
Öte yandan, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinde de ciddi aksamalar yaşanıyor. Başta Paris’te olmak üzere Fransa’daki emeklilik reformunu protesto eden on binlerce gösterici ile polis arasında yer yer arbedeler yaşanmıştı.

Reform neyi öngörüyor?
Söz konusu reform, emeklilikte memur ve işçi ayrımını, ayrıcalıkları kaldırmayı, emeklilik yaşını kademeli olarak 62’den 64’e çıkarmayı öngörüyor ve çoğu sektörü olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Greve kimler katılıyor?
Greve gidenler arasında Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP, Fransız Ulusal Demir Yolları Şirketi (SNCF) ve Fransız hava yolu şirketi Air France çalışanları, polisler, doktorlar, hemşireler, acil servis görevlileri de dahil sağlık çalışanları, öğrenciler, öğretmenler, memurlar, avukatlar, tarım işçileri, postane çalışanları, taksi ve nakliye şoförleri, elektrik üretim ve dağıtım şirketi EDF, otomotiv üreticisi Renault ve rafineri çalışanları bulunuyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474