banner564

Demokrasi Meydanı açıldı

Küçük Kaymaklı Mustafa Ruso Caddesi üzerinde bulunan ve havuzlu alan yeniden düzenlendi

Demokrasi Meydanı açıldı
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Küçük Kaymaklı Mustafa Ruso Caddesi üzerinde bulunan ve havuzlu alan olarak bilinen noktayı Demokrasi Meydanı olarak yeniden düzenledi. Ülkemiz heykel sanatçısı Zehra Şonya ve ekibi tarafından yapılan ve demokrasiyi simgeleyen “Demokrasi Heykeli” de, alana yerleştirildi. Demokrasi Heykeli’nin açılışı dün düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. 

Verilen bilgiye göre, etkinliğe, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, HP Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, bazı LTB Belediye Meclisi Üyeleri, sanatçılar ve yurttaşlar katıldı.
Etkinlikte ilk konuşmayı heykel sanatçısı Zehra Şonya yaptı. 4 metre yüksekliğindeki heykellerin 2 yıl süren yapım aşamasını aktaran Şonya, bu süreçte katkı koyan gönüllülere, sanatçılara ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Şonya, demokrasi gibi ağır ve önemli olan bir kavramı çalışmanın ilk başta kendisini ürküten bir durum olduğunu, demokrasinin olmadığı coğrafyalarda insanların hayatının nasıl dönüştüğünün görüldüğünü belirtti.
Zehra Şonya konuşmasında, “Sanatın da demokratikleşmesi gerekir. İnsanla yakın iletişim kurabilecek, insani değerleri daha iyi ifade edebilecek heykellere ihtiyaç vardır” dedi.
Sanatsal hayatı adına önemli bir heykeli Lefkoşa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını da vurgulayan Şonya, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya ve Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

Harmancı: Herkesi bir başka hissettiren alan
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında, herkesi bir başka hissettiren alan oluştuğunu belirterek, Zehra Şonya’ya alana anlam katan, büyük meşakkatli bu işi ekibi ile yorulmadan tamamlamasından dolayı teşekkür etti.
Başkan Harmancı, demokrasinin tanımı yapılırken eksik bırakılan en önemli öğesinin özgürlük olduğunu, çoğunluğun oy pusulası ile seçtiğinin yönetmesi olarak algılansa da demokrasinin günümüzde farklı noktada bulunduğunu belirtti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, günümüzde demokrasinin en ufak azınlıkların dahi söz sahibi olması, farklılıkların bir zenginlik olarak addedilmesi, birlikte mücadele edilmesi, herkesin eylem hakkına saygı duyulması, hangi coğrafyada yaşanırsa yaşansın faşizme ve anti demokratik uygulamalara karşı çıkılması demek olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473