banner564

Sığınmacılara destek çağrısı

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i kabul etti

Sığınmacılara destek çağrısı
banner598
Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i kabul etti. Diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bakanlıkta bir araya gelen Cudeh ve Guterres, Suriyeli sığınmacıların durumunu ele aldı.
Ürdün Dışişleri Bakanı Cudeh, görüşmede, iç savaşın sona ermesi için Suriyelilerin taleplerini karşılayan ve güvenliğini sağlayan siyasi çözümün gerekli olduğunu belirterek, "Siyasi çözüme ulaşılması durumunda, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşlerinin sağlanacağı atmosfer oluşacak" dedi.


Cudeh, uluslararası kamuoyuna Suriyeli sığınmacıların barındığı ülkelerin "taşıdığı yükü" paylaşma ve bu ülkelere destek sağlama çağrısı yaptı. 
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres de "zor dönemden geçen Suriyelilere" kapısını açtığı için Ürdün'e teşekkür ederek, Suriyelilerin karşılaştığı "insanlık dramına" değindi.
Suriyelilerin gerek ülkelerinde gerekse de barındıkları ülkelerde karşılaştıkları sıkıntıların insanlığın sıkıntısı olduğunu vurgulayan Guterres, uluslararası kamuoyundan, Suriyeli sığınmacılar için daha çok yardım yapmasını ve sığınmacıların bulunduğu ülkelere destek vermesini istedi.
Guteress, Suriyeli sığınmacılara daha iyi hizmet sunulabilmek için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Ürdün hükümeti arasında koordinasyonun artırılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473