banner564

“Görmeyen göz duymayan kulak”

MHP Grup Başkanvekili Vural, dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nu kuş yemine benzetti

“Görmeyen göz duymayan kulak”
banner598
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nu "kuş yemi"ne benzeterek, "Koskoca TBMM, milletin önüne 'bunları yutun, kuş yemidir' diyor. Meclis Soruşturma Komisyonu, hangi siyasi saiklerle çalıştığını, bütün delilleri görmezden gelmek suretiyle görmeyen göz, duymayan kulak olduğunu ifade etti" dedi. 
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporunun basılıp dağıtıldığını ifade ederek, bakanlar hakkında güçlü deliller bulunmasına rağmen komisyonun yeterli şüphe uyandıracak delil bulamadığını söyledi. Belgeler, teknik takip, para sayma makineleri,  ayakkabı ve çukulata kutularında paralar, fotoğraflar gibi somut delillerin  yolsuzluk ve rüşvet için yeterli şüphe oluşturmadığını ifade eden Vural, "Delil yokmuş, kaybolmuş. Para kasaları, teslimatlar, komisyonlar, Sarraf'ın ifadeleri sayın komisyon üyelerinde zerre kadar şüphe uyandırmamış" diye konuştu.
Bir elinde bin 178 sayfalık komisyon raporunu, diğer elinde "kuş yemi" torbasını gösteren Vural, "Bu ikisinin birbirinden farkı yok. Bu kadar delil ortadayken, parmakla birlikte bu kuş yemini dağıtsalar daha iyi olurdu. Komisyon diyor ki 'bunlar kuş yemidir, bütün bu deliller olsa olsa kuş yemidir. Komisyon çoğunluk kararı bu delillere kuş yemi demiştir. Adamın bavulunda binlerce saat bulunmuş, hakime, 'bunlar kuş yemi' demiş. Hakim, 'bunlar kuş yemi olur mu? diye sorunca, 'ben kuşların önüne koyacağım, ister yer ister yemez' demiş. koskoca TBMM, milletin önüne 'bunları yutun, kuş yemidir' diyor. Meclis Soruşturma Komisyonu, hangi siyasi saiklerle çalıştığını, bütün delilleri görmezden gelmek suretiyle görmeyen göz, duymayan kulak olduğunu ifade etti. Vatandaş bunu yemez, soruşturma komisyonu, aklama komisyonu olarak çalışmıştır. Muhalefet şerhleri çok daha ciddidir. Muhalefet şerhleri ve deliller gözönünde bulundurulduğunda bu dosya kapanmayacak" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473