banner564

Soruşturma başlatıldı

Romanya Maliye Bakanı Darius Valcov ile bir belediye başkanı yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve rüşvet almakla suçlanıyor

Soruşturma başlatıldı
banner598
Romanya Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve rüşvet aldığı iddiası ile görevdeki Maliye Bakanı Darius Valcov ve Bükreş 5. Sektör Belediye başkanı Marian Vanghelie hakkında soruşturma başlatıldı.
Dün akşam saatlerinde Maliye Bakanı Darius Valcov DNA savcıları tarafından nüfuz kullanma ve rüşvet alma suçlamasıyla DNA tarafından ifadeye çağırıldı. Maliye Bakanı Darius Valcov, Slatina belediye başkanı olduğu dönemde, bağlı bulunduğu Olt iline yapılacak atık su arıtma tesisi ihalesinde bir işadamının ihale almasına yardımcı olmak ve işadamından rüşvet almak iddiası ile dün akşam saatlerinde DNA savcılarına ifade verdi. Bakanın aldığı iddia edilen rüşvetin 2 milyon Euro olduğu açıklandı. DNA'nın, bakanın dokunulmazlığının kaldırılması için Senato'ya yazı yazacağı bildirdi. Senatobakanın dokunulmazlığını kaldırırsa Bakan Darius Valcov DNA tarafından tutuklanacak.

Rüşvet paralarıyla gayrimenkul yatırımı
DNA'nın dün başlattığı başka bir soruşturmada ise Bükreş 5. Sektör Belediye Başkanı Marian Vanghelie, Yargıtay ve Adalet Yüksek Mahkemesi tarafından, görevi kötüye kullanma rüşvet ve kara para aklama suçlamaları nedeniyle 30 günlüğüne tutukladı. Belediye başkanı yapılan ihalelerin belli işadamlarına verilmesini sağlamak ve bu işadamlarından yüzde 20 oranında 'pay' adı altında rüşvet almakla suçlanıyor. DNA, belediyenin bir şirkete 2007'den itibaren 630 milyon Euro'luk ihale verdiğini ve bu ihaleler karşılığı belediye başkanının kuzeni ile ortak oldukları şirket vasıtasıyla rüşvet aldıkları bildirildi. Paranın takip edilmemesi için rüşvet paraları ile ev ve arazi alındığı, banka hesaplarına nakit olarak yatırılmadığı belirtildi. Belediye başkanının 30 günlük tutukluluk kararının temyize açık olduğu ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474