banner564

“Bunun adı çamur atma”

Akıncı, YKP üyesi Alpay Durduran’ın kendisine yönelik sözlerini eleştiri olarak bile değerlendirmediğini söyledi

“Bunun adı çamur atma”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, kendisine karşı “eleştiri” adı altında “karalama kampanyasına” sığınanların amacına ulaşamayacaklarını söyledi. Akıncı, “Halkımız bizi tanıyor, bunlara itibar etmez” dedi.
Akıncı, resmi adaylık başvurusunun ardından Genç TV’de katıldığı programda, adaylık başvurusunu “sürecin yeni bir aşaması” olarak tanımladı.
Yeni Kıbrıs Partisi Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran’ın kendisine yönelik eleştirileri hakkındaki soruları yanıtlayan Akıncı, “Bu bir eleştiri mi çamur atma mı?” diye sordu ve eleştirinin daha iyiye daha güzele götürmek adına yapılan değerlendirme olabileceğini vurguladı.
Akıncı, eleştirinin geçmişe yönelik olması durumunda ise düzeyi ve temelinin sağlam tutulması gerektiğini belirtti. 

“Sol gevezelik kolaydır…”
Durduran’ın iddialarını yanıtlayan ve o yıllarda yaptığı icraatları anlatan Akıncı, şöyle devam etti:
“Sol gevezelik kolaydır. Oturur ağzınıza geleni söylersiniz, başkalarının yaptığını küçümsersiniz, sadece kendi düşüncelerinizin doğru olduğunu varsayar, ülkenin en büyük, en ilerici, en devrimci, en solcu kişisini kendiniz sanır, başkalarının yaptığını hor görür küçümsemeye çalışırsınız ama halk küçümsemez. Halk kendisine verileni görür, anlar, takdir eder.” Akıncı, “Kırgın mısınız?” sorusuna ise “Kırgın değil üzgünüm” yanıtını verdi.

“Erk’le benim dönemimi halk kıyaslar…”
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in eleştirilerini de yanıtlayan Akıncı, “O da eski bir Belediye Başkanı. Halk onun dönemiyle bizimkini de elbette kıyaslar” dedi.
Durduran ile ilgili geçmişe yönelik açıklamalarda bulunan ve geçmişte yaşanan parti içi olayları anlatan Akıncı, bu konudaki açıklamaları mecbur bırakıldığı için yaptığını söyledi ve “İnsanların yüreğindeki bu kin ve nefret beni gerçekten üzdü” dedi.

Surlariçi’ni gezdi
Öte yandan Akıncı dün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı adaylık başvurusunun ardından Lefkoşa Surlar içinde gezerek yurttaşlarla sohbet etti, Posta Dairesi, Taşınmaz Mal Komisyonu ve Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek, memur ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473