banner564

Trajedi devam ediyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'nin kuzeybatısındaki Bossangoa kentinin Başpiskoposu Nestor Desire Nongo Aziagbia, Müslümanların ülke içindeki hareketinin ve ülke dışına göçünün, ülkeyi iki bölgeye ayırmayı amaçlayan uluslararası toplumun bazı kesimleri tarafından yönetilen siyasi bir oyunun parçası oluğunu belirtti. Aziagbia, AA muhabirine yaptığı açıklamada kuzeyde ''Müslüman bir devletin kurulması'' halinde Orta Afrikalı Müslümanların Çad ve Sudan boyunduruğu altındaki ''köleler'' haline geleceğini savundu.

Trajedi devam ediyor
banner598

Müslümanların kentten ayrılmasından duyduğu üzüntüyü die getiren Başpiskopos Aziagbia, Hıristiyan Anti-balaka grubunun şiddetinden kaçan Müslümanların kenti terk etmesinin iyi bir çözüm olmadığını vurguladı. 

Azagbia, Müslümanların evlerini terk etmesinin uluslararası toplumun bazı kesimlerinin manipülasyonunun sonucu olduğunu belirterek bu durumdan hem Hıristiyanların hem de Müslümanların etkilendiğini ifade etti.

''Ülkenin bölünmesinin Müslümanlara yaramayacağı'' değerlendirmesinde bulunan Azangbia, kuzeyde bir devlet kurmaları halinde bile Müslümanların ''yeni ülkelerinin köleleri'' olacağını savundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473