banner564

35 yıldır hizmette

Kuzey Kıbrıs’ın ilk özel anaokulu ve ana sınıfı eğitimi veren kurumlarından olan Can Yuva, binlerce öğrenci yetiştirmenin gururunu yaşıyor

35 yıldır hizmette
banner598
 

35 yıldır hizmette

 

Ufuk ÇAĞA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anaokulu ve ana sınıfı eğitimi veren ilk okullarından olan Can Yuva yılın 12 ayı minik öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyor.

Bu yıl eğitim hayatının 35’inci yılını kutlamaya hazırlanan Can Yuva’nın sahibi ve eğitmenlerinden Ayla Can, bunun haklı gururunu yaşadığını belirtti.

 

Çağdaş eğitimi yakalamak önemli

Ayla Can, çocuk yetiştirmenin ve çocukları okula hazırlamanın büyük sabır ve çalışma istediğini, bunu yaparken de çağdaş eğitim sistemlerini ve yapılan değişiklikleri takip ederek buna göre eğitim programları hazırlamak gerektiğini söyledi.

 

Mezunların çocuklarına eğitim veriliyor

Can, şu anda bu okuldan mezun olan öğrencilerinin çocuklarına eğitim verdiğini, bunun da büyük mutluluk olduğunu vurguladı. Can Yuva’da eğitim gören birçok öğrencisinin bu gün birçok meslekte adından söz ettiren kişiler olduğunu ve bunları gördük sonra çok gururlandığını söyleyen Can, bu gençlerin başarılarını gördük sonra tüm yorgunluklarının gittiğini söyledi.

 

Psikolok destekli eğitim

Özel eğitimli toplam 6 öğretmenin görev yaptığı Can Yuva’da, bu öğretmenlerin yanında İngilizce, müzik, satranç öğretmenleri ve psikolok da görev yapıyor. 3 – 6 yaş arasında toplam 47 öğrencisi bulunan Can Yuva’nın tüm eğitim odaları, oyun odaları ve açık hava oyun alanları özel uzmanlar tarafından dizayn edildi.

 

Miniklere birçok aktivite sunuluyor

Sınıfların aldığı ışık, odaların sıcaklığı, sınıflarda kullanılan tüm malzemenin yerlerinin belirlenmesine kadar her türlü detay büyük dikkatle yapıldı. Burada okul öncesi eğitiminin yanında okuma – yazma hazırlık, İngilizce, satranç, sayıları öğrenme, dans, spor aktiviteleri çalışmaları yapılıyor. Yine okulda yemek yeme, temizlik alışkanlıklarının kazanılması gibi eğitimler de veriliyor.

 

Özel bir psikolog da bulunuyor

Tüm bu eğitimlerin verilmesi de her minik ile ayrı ayrı ilgilenen özel psikolog eşliğinde yapılıyor. Bu arada yaz aylarında açılan yaz okuluna katılan miniklere okulun kendi havuzunda yüzme dersleri de veriliyor.

 

Yemekler özel aşçıdan

Can Yuvaya devam eden miniklere hazırlanan tüm yiyecekler okulda görev yapan özel ahçı tarafından yapılıyor. Özel beslenme uzmanı tarafından hazırlanan günlük öğünler okulun aşçısı tarafından hijyenik bir ortamda dikkatlice hazırlanıyor. Okulda saat 10.30’da ara öğün, 13.00 – 14.00 saatleri arasında öğle yemeği, öğleden sonra ise kek ve kurabiye saati bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474