banner564

15 milyon Euro alacak

Krizdeki Cyprus Airways, Heathrow’daki ‘slot’ hakkını Qatar Airways’a satıyor

15 milyon Euro alacak
banner598
 

Kıbrıs Rum Havayolları, Heathrow Havalimanı’ndaki iki “slot” (iniş-kalkış) hakkından birini satmak için Qatar Airways ile müzakerelerde bulunuyor.

Politis Gazetesi, Qatar Airways’in Kıbrıs Rum Havayolları’na “hayat öpücüğü” vereceğini belirterek, “bir aksilik olmazsa Kıbrıs Rum Havayolları’nın Londra’da Heathrow Havalimanı’ndaki iki slot hakkında birinin alıcısı olacağını” duyurdu.

Kıbrıs Rum Havayolları, basında çıkan bazı haberler üzerine Qatar Airways ile olan müzakerelerle ilgili ayrıntılar verdi.

 

Ayakta kalmak için gerekli

 

Habere göre, Kıbrıs Rum Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Tonis Andoniu, slotun satışından elde edilecek yaklaşık 15 milyon Euro’nun, şirketin kış döneminde ayakta kalması için gerekli olduğunu vurguladı.
Dizginleri eline aldığı zaman birçok kişinin Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapanmasını beklediğini ya da kapanacağına inandığını anlatan Andoniu, 2014’e başarılı bir şekilde girdiklerini söyledi. Andoniu, şirketin ekonomik sonuçlarının, 2014 yılında şirketin sadece sürdürülebilir değil, karlı da olacağını kaydetti.

Haberde, Rum Başpiskopos 2. Hrisostomos’un da Kıbrıs Rum Havayolları’na ilişkin iyimserliğini dile getirdiği aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474