banner564

Askerlere moral verdi

Rum Savunma Bakanı Fotiu Baf hava üssünü ziyaret etti

Askerlere moral verdi
banner598

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Baf’taki Andreas Papandreu Hava Üssü’nde bu yıl içerisinde iyileştirme çalışmaları yapılacağını belirtek, Baf’taki hava üssünün savunma diplomasisi açısından önemli bir araç olduğunu ve üssün yabancı askeri kuvvetler tarafından kullanılmasının, Rum kesimine gelir getirdiğini söyledi.

   Rum Milli Muhafız (RMMO) Ordusu Komutanı, Korgeneral Stilyanos Nasis’le birlikte hava üssünü ziyaret eden Fotiu, RMMO’nun sahip olduğu uçuş aletlerindeki eğitim programlarını inceledi.

   Birtakım önemli iyileştirme çalışmalarının, 2014 yılı içerisinde başlayacağını bildiren Fotiu, “bu üssün, silahlı kuvvetler için yalnızca önemli bir operasyonel unsur olmadığını, aynı zamanda Rum kesiminin bu dönem içerisinde arzu ettiği genel anlamda düzeyi yükseltilmiş jeopolitik rol için, önemli bir unsur teşkil ettiğini” kaydetti.

   Gereken bütün iyileştirme çalışmalarını yapacaklarını belirten Rum bakan, üssün, Rum kesiminin bölgedeki dengeleyici rolüyle alakalı olarak, önemli ve belirleyici bir rol oynayacağını düşündüğünü söyledi.

   Fotiu, Rum kesiminin jeostratejik konumu ve kısa zaman önce gerçekleşen hidrokarbon yatakları tespitleri de göz önüne alındığında, savunma diplomasisinin avantajlarının, yalnızca siyasi değil, ekonomik de olacağını ifade ederek, Baf’taki hava üssünün savunma diplomasisi açısından önemli bir araç olduğunu ve üssün yabancı askeri kuvvetler tarafından kullanılmasının, Rum kesimine gelir getirdiğini kaydeti.

   Üssü ziyareti sırasında, helikopterlerin bakım ve kontrol çalışmalarını, aynı zamanda mürettebatın düzenli eğitiminin bir kısmını izleyen Fotiu, Baf’taki Acemi Er Eğitim Kampını da ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474