banner564

Başarı ödüllendirildi

DAÜ İletişim Fakültesi’nde eğitim gören 72 öğrenci sertifikalarını aldı

Başarı ödüllendirildi
banner598
 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin başarılı öğrencileri şeref ve yüksek şeref sertifikalarını aldı.

Üniversitenin Aktivite Merkezi’nde düzenlenen törende, yüksek not ortalamasına sahip 35 öğrenci yüksek şeref, 37 öğrenci ise şeref sertifikasıyla ödüllendirildi.

Törende konuşan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, sertifika alan öğrencileri kutladı. İrvan, DAÜ İletişim’in çokkültürlü yapısı olduğunu, fakültenin lisans ve lisansüstü programlarında otuza yakın ülkeden öğrenci bulunduğunu ifade etti.

İrvan, fakültenin yüksek lisans programının, Eduniversal isimli değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu tarafından dünyadaki en iyi 200 iletişim yüksek lisans programından birisi olarak kabul edildiğini açıkladı.

Bu listede Türkiye’den sadece Galatasaray Üniversitesi’nin yer aldığına dikkat çeken İrvan, “Ayrıca, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümümüz de Uluslararası Grafik Tasarımcıları Birliği ICOGRADA tarafından en iyi 100 tasarım okulu arasında gösterilmiştir” dedi.

Fakülte programlarının akreditasyon almasına yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen İrvan, bir akreditasyon kuruluşu olan American Communication Association adlı dernekle temas halinde olduklarını ve akreditasyon sürecine fiili olarak başladıklarını belirtti.

 

Öğrenciler duygularını seslendirdi

Törende, Gazetecilik bölümü öğrencilerini temsilen Narin Demirci, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileri adına Emmanuel Chukwuebuka Nwogbo, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü adına Odekunle Jesutobi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü adına Saman Hajighasem konuşma yaptı.

Deneysel sinemacı Nurşen Bakır tarafından yürütülen deneysel belgesel atölyesine ve İletişim Fakültesi öğrenci uygulama gazetesi Gündem’in düzenlediği haber atölyesine katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Gündem haber atölyesinin yarışma bölümünde “En İyi Haber Ödülünü” kazanan Narin Demirci’ye, “En İyi Röportaj Ödülünü” kazanan Cefer Mensimi’ye ve “En İyi Fotoğraf Ödülünü” kazanan Mustafa Ersin Kılıç’a ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474