banner564

“Takdir edilen bir liderdi”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın ölümünün ikinci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

“Takdir edilen bir liderdi”
banner598
 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ölümünün ikinci yılı vesilesiyle yayımladığı mesajda, Denktaş’ın dünya ölçeğinde takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla kalplerdeki müstesna yerini her zaman koruyacağı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Denktaş'ı vefatının ikinci yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kıbrıs Türkü’nün var olma ve özgürlük mücadelesinin önderi merhum Denktaş, tüm hayatını adadığı bu mücadeleyi büyük bir özveri ve dirayetle savunmuştur. Bu süreçte Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde her tür zorluğun aşılmasında üstün bir liderlik gösteren Rauf Denktaş dünya ölçeğinde takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla kalplerimizdeki müstesna yerini de her zaman koruyacaktır.”

 

Diğer mesajlar

 

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ikinci ölüm yıldönümü nedeniyle; KKTC Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay da birer mesaj yayınladı.

 

Bora: Halk adamıydı

 

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türkü’nün Milli Mücadele ve Özgürlük Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkının hakları ve özgürlüğü için mücadele verdiğini kaydetti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yılmaz Bora, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 30’uncu yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda “İngiliz Sömürge idaresine karşı Kıbrıs Türk halkının örgütlü siyasi direnişini başlatan Dr. Fazıl Küçük, bütün ömrünü bu dava uğruna harcamıştır. Atatürkçü ve ilerici genç bir Betonbet doktor olarak başladığı çalışma hayatında hep Kıbrıs Türk halkının haklarını ve özgürlüğünü savunmuştur” dedi.

Kurduğu Halkın Sesi gazetesiyle Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygısını kazandığını kaydeden Bora, “Alçak gönüllü ve halk adamlığı O’nun en büyük meziyetiydi” dedi.

Küçük’ün eğitime, bilime ve gençliğe büyük önem verdiğini, köy köy gezerek halkın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden Bora, “En büyük silahı olan gazetesiyle de sömürge idaresiyle boğuşuyordu. Köylerden başlayarak halkın uyanışını ve teşkilatlanmasını sağladı” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 04:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474