banner564

Süreç tıkandı

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin "tehdit altında" olduğu duyuruldu

Süreç tıkandı
banner598

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin "tehdit altında" olduğunu belirtti.

FKÖ Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yahudi yerleşim birimlerine devam etmesinin yanı sıra barış sürecinde uluslararası kurumları devre dışı bırakmaya çalışan Netanyahu hükümetinin, güvenlik ve yerleşim birimleri bahanesiyle Kudüs'ü ilhak etme ve Batı Şeria'nın büyük bir kısmını kontrol altına alma çabası nedeniyle siyasi süreç tıkanmaktadır. Uluslararası kurumların taraf olmadığı İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri tehdit altındadır" denildi.

Açıklamada, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM) "gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından elde ettiği uluslararası kuruluşlara üye olma ve uluslararası anlaşmalarda taraf olma hakkını kullanması için en kısa sürede çalışma yapılması çağrısında bulunuldu.

 

Batı Şeria’da bin 930 konut

İsrail İmar ve İskan Bakanlığı'nın, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bin 930 yeni konut inşasını öngören ihale açtığı bildirilmişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD'nin aracılığıyla geçen temmuz ayında yeniden başlamıştı. ABD arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde İsrail'in "güvenlik, 4,5 milyon Filistinli mültecinin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs’ün statüsü ve paylaşımı" konularındaki tutumu, çözüm konusunda ortak zemin bulunmasını zorlaştırıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 05:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474