banner564

Başarılı bireyler yetişiyor

1998-1999 Eğitim ve Öğretim yılında Ortaköy’deki binasında faaliyetlerine başlayan Levent Primary School’a, şu anda bin 28 öğrenci devam ediyor

Başarılı bireyler yetişiyor
banner598

Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’da, 1998-1999 Eğitim ve Öğretim yılında Ortaköy’deki binasında eğitime başlayan Levent  Primary School’da, şu an 1028 öğrenci eğitim görüyor. Levent  Primary School bünyesinde ayrıca Levent Kindergarten de (Anaokul Bölümü) modern binasında çift dilli eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Levent Primary School; öğrencilerine, bedensel, zihinsel ve sosyal yönlerden hayat boyunca sahip olacakları becerileri kazandırarak onları, Atatürk’ün çağdaş ilkeleri ve Milli Eğitimin genel hedefleri doğrultusunda ulusal kültürel ve insani değerlere bağlı üstün nitelikli bireyler olarak yetiştirmeyi kendine amaç edinmiş...

Okul yöneticileri, “Her öğrenci, gerekli fırsatlar sağlandığında  ve uygun yöntemler kullanıldığında, her düzeydeki bilgiyi öğrenebilir ve kullanabilir” ilkesiyle öğrencilerini hayata hazırladıklarını ifade ediyor.

 

Eğitim ve uygulamalar en üst düzeyde

Başarıyı hedef alan akademik programlarda, öğleden sonra uygulanan etüt saatleri, ölçme değerlendirme uygulamaları,  projeler, anaokuldaki portfolyo uygulaması, çift dilli eğitim modeli  okulun verimliliğini artıran uygulamalardan bazılarıdır. Teknolojik  destekli eğitim sistemimde her sınıfta bilgisayar, projeksiyon ve internet erişimi bulunmakta.

İngilizce dil eğitimine büyük önem veren okul, Cambridge üyesi olarak tüm yaş grublarında Cambridge müfredatını kullanmakta. 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri, katıldıkları Cambridge Üniversitesi Young Learners  English  “Starters, Movers ve Flyers” sınavlarında  her yıl büyük başarılar elde etmektedir.

 

Sosyal aktiviteler gelişmelerine yardımcı oluyor

Tam gün eğitim ve öğretim uygulanan okulda, normal akademik programın yanında eğitsel etkinlik programlarına da büyük önem verilmekte.

Yüzme, cimnastik,  basketbol, masa tenisi, yer tenisi, hentbol, futbol, voleybol, koro-orkestra, halk dansları, kütüphanecilik, izcilik, fotoğrafçılık, modern dans, İngilizce ve Türkçe drama kulüpleri, satranç,  bale,  resim-iş, tarım, bilgisayar, bisiklet, atletizm okulda uygulanan aktivitelerden sadece bazıları. Levent Primary School yöneticileri, okulda verilen eğitim kadar, sosyal aktivitelerin de öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474