banner564

‘Disneyland’ kuruluyor

Bin dönüm araziye yarım milyar Euro’luk yatırım yapılacak

‘Disneyland’ kuruluyor
banner598

   Rus sermayesi, Güney Kıbrıs’ın Larnaka kazasında bulunan Oroklini’ye, “Disneyland” benzeri bir oyun ve eğlence parkı kurmaya hazırlanıyor.

   Haravgi Gazetesi, “Disneyland İçin Yeşil Işık… Oroklini’deki İmar Bölgesi Değişikliği Onaylandı” başlıklı haberinde, Oroklini’deki büyük Rus yatırımının önündeki en büyük engellerden birinin de aşıldığını yazdı.
   Oroklini bölgesine “Disneyland” kurulmasının, ilgili imar bölgesi planının hükümet tarafından onaylanmasının ardından, gerçekleşmeye bir adım daha yaklaştığını kaydeden gazete, bu yatırıma ilişkin ilginin beş yıl önce ortaya çıktığını, ancak son iki yıldır bunun durma noktasına geldiğini belirtti.
   Rus yatırımcıların, yarım milyar Euro’yu geçecek bir yatırımla, bölgede eğlence parkıyla birlikte “Disneyland” ve turizm kalkınma faaliyetleri gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran gazete, yatırımın yapılmasının planlandığı arazinin 1000 dönümü aştığını ifade etti.
   Bu arazilerin hem devlete, hem de şahıslara ait olduğunu yazan gazete, ilgili arazilerin Oroklini ile Pile arasında bulunduğunu belirtti.
    Şu an ortada somut planlar bulunmadığını da işaret eden gazete, ancak eldeki bilgilerin, yatırımcıların düşüncelerinin oyun ve eğlence parkının Paris’te bulunan meşhur “Euro Disney” ile birçok benzerliğe sahip olması şeklinde olduğunu ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474