banner564

TDP sonuçtan memnun

Cemal Özyiğit, “Şura kararlarına saygı gösterilmeli” dedi

TDP sonuçtan memnun
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 166 eğitimcinin bir haftalık yoğun bir çalışma sonucu ürettiği Eğitim Şurası kararlarına saygı duyulması gerektiğini savundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, şura günü, daha önceki şuralarda alınan kararların hayata geçirilmediği yönündeki eleştiriler üzerine, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, Eğitim Bakanı ve ekibine alınacak kararların süratle yasallaştırılması çağrısı yaptığını anımsatan Özyiğit, Denktaş’a söylemlerinin arkasında durma çağrısı yaptı.

Eğitim Şurası’nı düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı olduğu halde, kararları beğenmeyenlerin KTÖS’ü protesto etmelerinin ise manidar olduğuna dikkat çeken Özyiğit, KKTC’de “bir ümmet toplumu yaratılmasını öngören” İlahiyat Koleji’nin kapatılması ve zorunlu din eğitimi ile ilgili alınan kararların, laiklik başta olmak üzere, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş olan Kıbrıslı Türkler tarafından memnuniyetle karşılandığını ileri sürdü.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar ile Şura sonrasında yaşanan tartışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim Şurası’nın ülkede ve dünyadaki gelişmeler ile değişimler dikkate alınarak köklü değişimlere gereksinim duyulduğu zaman toplanması gerektiğini belirten Özyiğit, Şura’nın bu bağlamda bir gereklilik olduğunu kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474