banner564

Ev sıcaklığında bir yuva

Artı Junior School Kreş, ilk kez okul ortamında bulunan 0-2 yaş grubu miniklere eğitim veriyor

Ev sıcaklığında bir yuva
banner598

Ufuk ÇAĞA

Lefkoşa’nın Kumsal Bölgesinde 0 – 2 yaş minik çocuklara hizmet vermekte olan Artı Junior School Kreş’i, ilk kez okul ortamında bulunan çocuklara, doğru ilkleri verbilmek amacıyla çabalarını sürüdürüyor.

Artı Junior School Kreş bölümünün eğitim gördüğü binada adeta çocukların ev ortamları yaratılmış durumda. Yaş itibarı ile özel bakım isteyen buradaki öğrencilere her imkan hazırlanmış durumda. Okul binasının döşemesinden duvar kağıtlarına, tuvaletlerinden mutfağına her şey bu yaş grubu çocuklar için özel olarak hazırlandı. Kısacası miniklerin okulda rahat bir eğitim alabilmesi için gerekli her ayrıntı hazırlanmış durumda. Yine bu yaştaki çocuklar genellikle oyunlar oynayarak eğitim gördükleri için, hem oyun alanları hem de miniklerin oyun oynadıkları malzemeler profesyonelce seçilerek hazırlanmış durumda.

 

Minikler tek tek eğitiliyor

Milli Eğitim Bakanlığının bu yaş grubu için belirlediği eğitim programları bu okulumuzda uygulanıyor. Ancak burada verilen eğitimler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Çocukların kendi ihtiyaçlarını nasıl giderecekleri, nasıl yemek yiyecekleri, oturup kalkmaları, diğer arkadaşları ile ilişkileri, paylaşma, temizlik gibi konularda da sürekli eğitimler veriliyor. Tabi ki bu kadar geniş kapsamlı eğitim için de çocuklarla tek tek ilgilenilip, bu eğitimleri almaları sağlanıyor. Yine bu okulumuzda çocukların doğru beslenme alışkanlıkları için de büyük çaba harcanıyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 01:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474