banner564

Diplomasi böyle!

Kasulidis, Kıbrıs konusunda destek istediği Sırbistan’a, AB üyeliği konusunda yardım vaadinde bulundu

Diplomasi böyle!
banner598

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a temaslarda bulunan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç ve Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç’le biraraya geldi.
   Fileleftheros Gazetesi’nin haberine göre Kasulidis,Vuçiç’le görüşmesinde, Güney Kıbrıs’ın Sırbistan’ın AB üyeliğinin tamamlanması sürecine destek belirterek, Kosova konusunda AB’nin tarafsız tutum sürdürmesine de destek vereceğini belirtti.
   Vuçiç ise, iki ülke arasındaki dostluk ilişkisinin düzeyinden duyduğu emnuniyeti dile getirerek, Güney Kıbrıs’ın, ülkesinin AB sürecinin tamamlanmasına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiği destek için teşekkür etti.

  Vuçiç ayrıca, uluslararası alanda Güney Kıbrıs’ı destekleyeceklerini de belirtti.
Gazete, Kasulidis ve heyetinin Vuçiç’in ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç’le biraraya geldiğini; görüşmede Sırbistan ile Kosova arasında başlayan görüşlerden memnuniyet duyduğunu belirten Kasulidis’in, Sırbistan’ın bölgede istikrar göstergesi olduğunu söylediğini aktardı.

   Kasulidis, temasları sırasında Ortak Açıklama temelinde Kıbrıs’ta müzakerelerin başlamasına ilişkin gelişmeler hakkında da bilgi verdi.


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 01:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473